Detectada una superplantació de 135.400 plantes de marihuana en un polígon de Canovelles

La xarxa, que proveïa diversos països europeus, tenia quatre naus industrials

L’Agència Tributària ha detingut 12 persones que ocultaven 135.400 plantes de marihuana. / AGÈNCIA TRIBUTÀRIA

1
Es llegeix en minuts

L'Agència Tributària ha detingut 12 persones que amagaven 135.400 plantes de marihuana en quatre naus de Canovelles (Vallès Oriental) i tenien a punt per a la distribució un total de 114 quilos d'aquesta substància envasats en bosses al buit per dissimular-ne l'olor.

Segons ha informat el Ministeri d'Hisenda, les detencions es van produir el 14 de juny, en una operació en què agents de l'Agència Tributària van desmantellar una organització que, a més de plantar la marihuana, suposadament també la comprava a proveïdors locals per vendre-la a consumidors de diversos països europeus.

L'operació es va portar a terme en quatre naus industrials del polígon del Congost de Canovelles, que eren usades per la xarxa per cultivar, emmagatzemar i vendre la marihuana.

En una de les naus, on anaven petits proveïdors de la comarca per vendre les seves collites, els agents van intervenir a l'organització 41.340 euros que suposadament dedicaven a comprar marihuana.

Notícies relacionades

La droga l'emmagatzemaven a les naus industrials, on la compraven alguns traficants per posteriorment vendre-la a països com Alemanya i Portugal.

A més de les plantes que cultivaven, per garantir en tot moment el subministrament de marihuana als seus clients, a les naus també es van intervenir 114 quilos de marihuana envasada al buit.