FOC AL BAGES

Els bombers aixequen l'ordre d'evacuació per l'incendi de Sant Fruitós de Bages

Més de 40 dotacions treballen en l'estabilització del foc, que ha cremat unes 150 hectàrees, la majoria agrícoles

Més de 300 veïns d'una urbanització han sigut desallotjats per precaució

fcosculluela39008774 instant nia dels bombers d un foc de vegetaci  agr cola a sa170622172728

fcosculluela39008774 instant nia dels bombers d un foc de vegetaci agr cola a sa170622172728 / Bombers de la Generalitat

1
Es llegeix en minuts

Els Bombers de la Generalitat han aconseguit estabilitzar l'incendi que s'ha declarat a primera hora de la tarda al municipi de Sant Fruitós de Bages. Això ha permès reobrir les carreteres que havien quedat tallades i aixecar l'ordre d'evacuació preventiva que pesava sobre els més de 300 veïns de la urbanització La Rosaleda, així com del càmping que està al costat del polígon industrial del Grau. 

L'incendi, que havia començat en un paratge a la zona del Grau i després ha avançat en sentit nord en direcció a la carretera N-141c, ha cremat unes 150 hectàrees.

Un total de 36 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i 10 d'aèries han treballat en l'extinció i l'estabilització de les flames, amb la col·laboració de quatre agrupacions de la federació ADF del Bages-Moianès. El Sistema d'Ambulàncies Mèdiques ha enviat a la zona quatre ambulàncies de suport.

Notícies relacionades

El foc havia generat una columna de fum visible des de diversos quilòmetres de distància. Es desconeixen les causes de l'incendi.

CARRETERA TALLADA 

La carretera N-141c ha estat tallada en tots dos sentits de la marxa, entre els quilòmetres 3 i 5, però a les 19.00 hores ja s'hi podia circular amb normalitat, segons ha informat el Servei Català de Trànsit.