PROCEDENT DEL MARROC

Cop al tràfic d'haixix a la costa de Huelva

Intervingudes 2,4 tones de droga en una operació amb 13 detinguts

jgblanco38882782 intervenidas 2 4 toneladas de hach s en una operaci n contra170614103250

jgblanco38882782 intervenidas 2 4 toneladas de hach s en una operaci n contra170614103250

1
Es llegeix en minuts

Agents de la Policia Nacional i funcionaris de l'Agència Tributària han incautat 2.400 quilograms d'haixix en una operació contra el narcotràfic a la costa de Huelva, segons han informat aquest dimecres en un comunicat.

Els arrestats suposadament fondejaven la mercaderia en canals pròxims a Lepe per amagar els fardells i marcaven després el lloc mitjançant boies per poder localitzar-los després. La droga, per la seva part, va ser incautada en una nau industrial de Cartaya i van ser intervinguts sis vehicles, dues embarcacions, 13 telèfons mòbils, 730 euros, diversos remolcs i altres efectes.

Amb la detenció de 13 persones es dona per desarticulada aquesta organització dedicada al transport de la droga des del Marroc fins a les localitats d'Isla Cristina, Cartaya i Lepe.

La investigació va començar quan els agents van saber que existia una organització dedicada al transport marítim des del Marroc a Huelva, emmagatzematge i posterior distribució de grans quantitats d'haixix i que, a més, segons sembla, el cap era un conegut narcotraficant de la zona que liderava el grup compost per ciutadans espanyols establerts en diferents poblacions de la província de Huelva.

ALT TREN DE VIDA

Els detinguts portaven un alt tren de vida i s'havien convertit en autèntics empresaris d'èxit i per aconseguir-ho havien invertit els avantatjosos beneficis obtinguts amb la seva activitat il·lícita en negocis legals, tots vinculats amb l'hostaleria, segons ha afegit el comunicat.

Notícies relacionades

El grup comptava amb una nau industrial als afores de Cartaya que utilitzaven com a centre de les seves operacions per al tràfic d'haixix i on ocultaven una planadora de 12 metres d'eslora, així com una furgoneta sostreta a Portugal però amb matrícules espanyoles doblades i un tot terreny també sostret amb el qual transportaven l'embarcació semirígida mitjançant un remolc.

L'embarcació estava amagada a l'interior de la nau per després, en el moment que es produïa el transport de la droga, ser traslladada per carretera fins a l'aigua. Una vegada carregaven l'estupefaent a la costa marroquina, amagaven la mercaderia ancorant-la al fons dels canals pròxims a Lepe i marcaven després el lloc mitjançant boies per poder localitzar-la més tard. Hores després tornaven en embarcacions d'esbarjo més petites per recuperar els fardells d'haixix, que eren transportats, de nou per carretera, a la nau investigada on s'emmagatzemava fins a la seva distribució.