¿Els pares han d'espiar els seus fills a les xarxes socials?

El 42% dels adults espanyols no imposen cap restricció als nens en l'ús de les xarxes socials

¿Els pares han d'espiar els seus fills a les xarxes socials?
1
Es llegeix en minuts
María Jesús Ibáñez
María Jesús Ibáñez

Periodista

ver +
Carmen Jané
Carmen Jané

Redactora

Especialista en Periodista especialitzada en tecnologia, continguts digitals i elearning. Escric des de Última Hora.

ver +

Des del moment en què un nen es converteix en usuari d’una xarxa social, comença la intranquil·litat per als pares. És normal que el menor senti la necessitat de pertànyer a algun grup virtual on coincideix amb els seus amics. I és normal també que els pares l’hi permetin, «perquè el seu fill no sigui el raret de la classe».

El que ja no és tan normal és que no s’exerceixi cap control sobre l’ús de la tecnologia. «No es tracta d’espiar-lo, de mirar el seu WhastApp d’amagat... Es tracta de pactar amb ell unes pautes, que poden ser progressives i controlades: primer, per exemple, el mòbil pot ser només per a trucades; més endavant, si el noi vol un compte a Instagram, la condició és que el pare pugui ser seguidor seu», indica Juan Carlos Pascual. 

La realitat diu, però, que el 42% dels pares no imposava, segons un estudi del Ministeri de l’Interior del 2014, cap restricció als seus fills en l’ús de xarxes socials. El 27% dels pares no deixava als seus fills tenir un perfil propi a les xarxes socials i un altre 28% els  exigia demanar permís per a això. Pel que fa als programes de missatgeria, tipus WhatsApp, el 66% dels menors podia usar-los sense problemes i el 24% havia de demanar permís per fer-ho. 

Una altra condició imprescindible, afegeix aquest especialista, és «que la tecnologia s’usi en zones comunes de la casa. Encara que el nen es col·loqui uns auriculars per aïllar-se, l’adult ha de poder donar un cop d’ull a la pantalla. Tard o d’hora se l’haurà de deixar sol, però això ja depèn de la maduresa del nen, que hagi sabut guanyar-s’ho demostrant als pares que és responsable. 

Notícies relacionades

Manual per a pares d'adolescents en xarxes socials

¿Què han de saber els pares sobre les xarxes socials?

¿Quins són els principals riscos i problemes en internet?

¿Treu l'anonimat de les xarxes el pitjor de nosaltres mateixos?

¿Per què són les xarxes socials tan importants per a un adolescent?

¿A quina edat hay que donar-le a un nen el mòbil?

¿Sirven d'algo els programes de control parental?

Notícies relacionades

¿Deuen els pares espiar als seus fills en les xarxes socials?

¿Què hay que fer si el meu fill s'ha equivocat en internet?