COMMOCIÓ ALS ESTATS UNITS

Una infermera de Texas, sospitosa de matar 60 nadons

Genene Jones, de 66 anys, compleix condemna per la mort d'una nena però podria quedar en llibertat ben aviat

genene-jones

genene-jones / AP

2
Es llegeix en minuts

La justícia dels EUA ha acusat de l'assassinat d'un nadó una infermera que podria haver matat 60 nadons més a finals dels 70 i principis dels 80, i que està empresonada per un d'aquests crims, encara que podria sortir en llibertat pròximament.

Genene Jones, de 66 anys, compleix actualment penes de 99 i 60 anys de presó per haver matat un nena de 15 mesos, Chelsea McClellan, i per l'intent d'assassinat d'un nadó de quatre setmanes, Rolando Santos, a qui li va administrar un anticoagulant, segons el Departament de Justícia Criminal de Texas. La infermera, que va treballar en hospitals de San Antonio i Kerrville (Texas), va cometre aquests dos crims el 1982, poc abans de la seva detenció, i va ser condemnada el 1984.

Ara un gran jurat ha acusat Jones d'un altre as

sassinat, que va tenir lloc el 1981. El de Joshua Sawyer, d'11 mesos, a qui li va injectar una dosi letal d'un producte contra l'epilèpsia.

"L'ENCARNACIÓ DEL MAL"

"Jones és sospitosa d'haver matat fins a 60 nadons", ha afirmat en una roda de premsa el fiscal del comtat texà de Bexar, Nico LaHood, que ha definit Jones com "l'encarnació del mal" i ha assegurat que la justícia "vetllarà perquè respongui pels seus crims". El fiscal considera que nombrosos nens van morir en circumstàncies "inusuals" durant o poc després dels torns de Jones, fet que la converteix en principal sospitosa.

Fins ara no és clar per què les accions de la infermera, que involucren tantes víctimes, no van ser detectades abans. No obstant, els registres mèdics de l'hospital de San Antonio en què va treballar van ser destruïts accidentalment en els anys posteriors a les morts de la majoria d'aquests nadons, i això dificulta la investigació per demostrar les sospites. El fiscal assegura que "farà tot el possible" per identificar tots els nadons que Jones va matar. "No crec que ella miri el món de la manera que ho fem els altres", ha afegit el fiscal.

'INFERMERA DE LA MORT'

La mare de l'única víctima mortal reconeguda fins ara, Petti McClellan, ha aparegut als mitjans de comunicació nord-americans en els últims anys assegurant que està buscant més famílies perjudicades per Jones.

Notícies relacionades

Jones, que compleix condemna en una presó de dones a Gatesville -entre Austin i Dallas-, podria sortir en llibertat el març del 2018 per bon comportament, gràcies a les lleis de reducció de penes vigents en el moment de les seves primeres condemnes.

Coneguda com 'la infermera de la mort', si Jones surt finalment de la presó, li implantaran un dispositiu GPS i no podrà tenir cap mena de contacte amb menors de 18 anys. Així mateix, tindrà prohibit visitar cap centre mèdic llevat que estigui buscant un tractament per a si mateixa. No obstant, les autoritats estan treballant per tornar-la a jutjar i que rebi una altra condemna abans d'aquella data.