Detinguts dos membres d'una banda que robava en locals en menys d'un minut

Els Mossos els imputen robatoris a Barcelona, l'Hospitalet, Sabadell i Cerdanyola del Vallès

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 28 d'abril dos membres d'una banda especialitzada a robar en bars, restaurants i algunes empreses de Barcelona i la seva àrea metropolitana en menys d'un minut, als quals es relaciona amb una desena d'aquests assalts "llampec".

Segons han informat aquest diumenge els Mossos, als dos detinguts, de 31 i 25 anys, veïns de Barcelona i de nacionalitat albanesa, que acumulen 52 antecedents per delictes de la mateixa tipologia, se'ls atribueixen deu robatoris més amb força en establiments de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Sabadell i Cerdanyola del Vallès.

La investigació va començar el novembre del 2016 arran d'un primer robatori en un bar de l'Hospitalet de Llobregat, en què dos homes van forçar les portes d'entrada a la nit, quan l'establiment estava tancat. Una vegada a l'interior del bar, els delinqüents van rebentar a cops de martell les màquines escurabutxaques i es van emportar els diners que contenien.

Els investigadors van relacionar aquest robatori amb altres que hi havia hagut a la mateixa ciutat amb el mateix "modus operandi", ja que la rapidesa amb què actuaven els lladres, inferior a un minut en la majoria dels casos, impossibilitava que les patrulles desplaçades als establiments poguessin interceptar els lladres.

MÉS ROBATORIS AL VALLÉS

A part de quatre robatoris comesos a l'Hospitalet, els agents van relacionar els lladres amb una temptativa de robatori en una botiga de telefonia de Sabadell, així com amb tres robatoris consumats en bars de Barcelona i en dues empreses de Cerdanyola del Vallès.

Finalment, també van relacionar els robatoris amb un grup de delinqüents integrat per tres homes d'origen albanès amb nombrosos antecedents, dos dels quals van poder ser detinguts a Barcelona el 28 d'abril.

Notícies relacionades

Durant l'operació, els agents van decomissar tres vehicles utilitzats pels lladres per transportar i amagar les eines que utilitzaven en els robatoris "llampec" que cometien.

Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs.