Apareix una balena morta a la costa de Lloret de Mar

El cadàver del cetaci estava en un avançat estat de descomposició

fcasals38316616 sociedad mataro  ballena muerta primer pla de la balena que 170506172036

fcasals38316616 sociedad mataro ballena muerta primer pla de la balena que 170506172036

1
Es llegeix en minuts

Una balena morta d'uns 15 metres ha aparegut flotant aquest dissabte al matí a la platja central de Lloret de Mar (Girona) en un avançat estat de descomposició, segons han informat fonts municipals.

L'avís es va rebre cap a les 23.00 hores de divendres, però l'Ajuntament no ha iniciat les tasques per retirar-la fins dissabte, quan agents rurals s'han traslladat fins a la localitat costanera.

Aquest dissabte nombrosos curiosos s'han acostat per veure les restes de l'animal, fins que, cap a les deu del matí, una barca ha pogut retirar les restes.

Els agents van recomanar retirar el cos de l'animal mar endins, ja que han estimat que el cetaci s'acabaria enfonsant a causa del seu estat de descomposició.

Notícies relacionades

L'arribada de balenes a les costes catalanes és un fenomen que es produeix amb certa freqüència, en molts casos es tracta d'animals morts, encara que també hi ha observacions de balenes vives.

De fet, segons un estudi dut a terme per biòlegs de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat, l'any passat es van detectar al mar Mediterrani, entre Catalunya i les Illes Balears, 631 cetacis en total, unes dades que indiquen un repunt de les poblacions estudiades, amb molta probabilitat a causa de factors ambientals.

Temes:

Lloret de Mar