RÀNQUING GASTRONÒMIC
El restaurant líder de TripAdvisor no vol ser-ho
El propietari de Bodega Biarritz el contraria encapçalar el llistat "per no poder satisfer les expectatives"
vvargas38294811 barcelona 04 05 2017 tema sobre la dictadura del tripadviso170505190832 /
Un gruixut cordó púrpura barra l’accés a la Bodega Biarritz, a manera del que penja a l’entrada de les discoteques, on és obert únicament per deixar pas a la clientela més selecta mentre els altres mortals s’esperen a la cua. Aquesta imatge d’exclusivitat és la primera que es troba el client a l’arribar a algun dels dos Biarritz que conviuen a escassa distància, al carrer del Vidre i a la prolongació d’aquest, a Nou de Sant Francesc (cantonada Rull). No en va, aquest últim local té el privilegi d’encapçalar la llista de restaurants de Trip
Advisor en una ciutat tan bolcada en l’oferta gastronòmica com Barcelona.
Un cartell avisa que l’espera estimada per a nous clients ronda l’hora a Nou de Sant Francesc, de manera que, davant la igualtat de la fórmula, accedim a l’altre local. Sis clients, cap d’autòcton. Més d’una vintena de pintxos presideixen la barra d’un local molt petit, amb aforament per a poc més d’una dotzena de persones. Música electrònica de fons, potser per seguir l’estratègia dels supermercats quan volen agilitzar la sortida de clients: no són pocs els que tafanegen davant la porta i alguns es queden per la zona a l’espera que els arribi l’oportunitat.
Un cartell adverteix que no es permet consumir només beguda i, a l’acostar-nos a tafanejar a la barra, un cambrer amb una samarreta amb el toro d’Osborne ens descriu el reguitzell de pintxos disponibles. Triem una galeta de patata amb xoriço i una pasta fullada de verdura amb pernil i formatge manxego, acompanyats d’una cervesa. A la primera mossegada, les propostes resulten agradables al paladar, però un no pot evitar preguntar-se si es tracta realment del millor menjar que es pot tastar a tot Barcelona.
Sorprèn l’opinió de Manuel, el propietari, que se sent aclaparat i fins i tot contrariat pel lideratge, del qual diu disfrutar des de fa tot just un mes. «¿Has provat els meus pintxos? Jo ja sé que tinc una bona oferta als meus locals, però també em consta que no tinc la millor cuina que es pot tastar a Barcelona. I encara que no em creguin, per a mi és un inconvenient ser el primer de la llista, perquè els clients venen a menjar amb unes expectatives que sé que no podré complir», detalla.
Les claus del ‘top ten’
¿Com s’explica llavors que ocupi el lloc de privilegi de la classificació? «Perquè hi ha una cosa en què sí que som els millors de la ciutat i és en el servei que donem als nostres clients i que es pot resumir en tres conceptes: somriure, velocitat i eficàcia», relata. «No necessito tanta fama, de la mateixa manera que no necessito tenir una cua de 80 quilòmetres per entrar al meu local; en tinc prou amb 80 clients al dia per guanyar-me bé la vida», assegura Manuel.
- L’empresa Corominas deixa un deute de 200.000 euros
- Segona vida (23) / JORDI VILA-PUIG Jordi Vila-Puig, exjugador del Barça d’hoquei patins: "La meva vida és una aventura en el món de l’esport"
- LA CLAU En l'elefant de Manuel Valls
- CORRUPCIÓ AL PP La Fiscalia demana l'arxiu de les actuacions contra Gallardón per la compra d'Inassa en el 'cas Lezo'
- Sánchez agita el debat de les pensions amb ajudes a les dones
- Relacions infantils ¿És normal que els nens es barallin? Carlos González, pediatre, resol la pregunta: «El nostre fill no és un monstre»
- PLA ESPANYA AUTO 2030 Sánchez vol llançar Espanya a fabricar cotxes elèctrics barats i activa un altre pla d’ajuts directes de 400 milions
- Omissió de socors Detinguts per homicidi imprudent l’anestesista i la propietària de la clínica dental d’Alzira on va ser atesa la menor morta
- 'El segon cafè' de La 2Cat L’Editorial de Cristina Villanueva: Atrapats entre gegants
- Sense dret a vaga Només un 15% dels subinspectors dels Mossos es queden finalment a casa en protesta per un salari insuficient
