Els sindicats denuncien que Ensenyament rebaixa l'acord de contractar més mestres

Critiquen que la Generalitat no concreti a què destinarà 230 professionals

icoy22363388 educacion170502212004

icoy22363388 educacion170502212004

1
Es llegeix en minuts

Els sindicats majoritaris del sector de l’educació (USTEC, CCOO i UGT) van demanar ahir a la Conselleria d’Ensenyament que «no se surti de l’acord» que va firmar amb ells al gener per a la incorporació de nous professors i mestres per al curs que ve i concreti on es destinarà una quota de 230 dotacions.

  

 L’acord amb la Generalitat, al qual no es va sumar l’organització de professors de secundària ASPEPC-SPS, contempla la incorporació de 3.500 docents a partir del curs vinent per compensar la reducció d’una hora setmanal de l’horari lectiu del professorat i millora de l’alumnat, que se sumen a les 2.011 places ja anunciades.

    

El portaveu d’USTEC, Ramon Font, va assegurar que els sindicats sospiten que 230 dotacions podrien destinar-se a augment de plantilla per increment de matrícula, cosa que seria «un incompliment» de l’acord subscrit al gener, ja que l’increment per nova escolarització ja estava previst.

    

La portaveu de CCOO, Marta Tejedor, va reclamar a la Generalitat concreció, que aquestes 230 dotacions no es destinin a l’augment de l’escolarització i va dir que tenia la sensació de realitzar «una negociació a trossos». Tejedor va afirmar que una de les prioritats dels sindicats era que els terços de jornada que s’estan oferint actualment als mestres que han de fer substitucions es convertissin en mitges jornades, però que la Generalitat ha descartat que sigui possible per al curs que ve.

Notícies relacionades

    

Laia Martí, d’UGT, va reivindicar la transformació de terços en mitges jornades per millorar la conciliació laboral, l’organització del centre i l’atenció a l’alumnat.