La NASA diu que una lluna de Saturn pot tenir condicions d'habitabilitat

La sonda Cassini ha descobert hidrogen a Encèlad

zentauroepp38045344 nasa s cassini spacecraft spied this tight trio of craters a170413203313

zentauroepp38045344 nasa s cassini spacecraft spied this tight trio of craters a170413203313 / NASA

1
Es llegeix en minuts

La NASA ha confirmat aquest dijous el descobriment d'hidrogen a Encèlad, una de les llunes de Saturn, i això podria significar l'existència de microorganismes vius en aquest lloc.

"L'hidrogen trobat té gairebé tots els ingredients que necessitaries per suportar la vida a la Terra", ha afirmat en una conferència de premsa Linda Spilker, una de les científiques de la sonda espacial internacional Cassini, que orbita Saturn des del 2004.Cassini

El treball d'investigadors de la missió Cassini, publicat aquest dijous a la revista 'Science', indica que el gas hidrogen que potencialment podria proporcionar una font d'energia química per a la vida es troba a l'oceà gelat d'Encèlad.

La presència d'hidrogen a l'oceà d'aquesta lluna de Saturn significa que els microbis -si és que existeixen- el podrien utilitzar per obtenir energia combinant-lo amb diòxid de carboni dissolt a l'aigua, segons els científics.

Aquesta reacció química, coneguda com a metanogènesi, està en l'arrel de l'arbre de la vida a la Terra, i fins i tot podria haver sigut crítica per a l'origen de la vida al nostre planeta, segons indiquen els investigadors en el seu treball.

Notícies relacionades

"Això és el més pròxim que hem observat, fins ara, a la identificació d'un lloc amb ingredients necessaris per a un entorn habitable", ha dit Thomas Zurbuchen, administrador associat de la missió científica de l'agència aeroespacial (NASA).

Així, Zurbuchen ha assegurat que aquests resultats acosten la humanitat a respondre "si realment estem sols o no a l'Univers".