Cau una banda que robava cotxes de lloguer per enviar-los a Líbia i Algèria

El grup utilitzava documentació falsa i després substituïa les matrícules per al trasllat

S’han realitzat tres registres a les ciutats barcelonines del Papiol, Centelles i l’Hospitalet de Llobregat. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

Agents de la Policia Nacional i dels Mossos d'Esquadra han desarticulat una banda criminal que robava vehicles d'alta gamma que llogava amb documentació falsa i després els venia a Líbia i Algèria.

En l'operació s'han detingut quatre persones, tres homes i una dona de nacionalitat marroquina i tunisiana, i s'han practicat tres registres al Papiol, Centelles i l'Hospitalet de Llobregat.

Els presumptes lladres haurien llogat vehicles valorats en un milió i mig d'euros a Espanya, Portugal, Alemanya o Luxemburg utilitzant documentació falsificada. Una vegada els tenien, substituïen les matrícules originals per altres de falses, i després traslladaven els vehicles fins al port de Gènova (Itàlia), on eren embarcats fins a Tunísia, des d'on continuaven la ruta per carretera fins al lloc de venda.

En el registre dels domicilis barcelonins s'ha intervingut abundant documentació relacionada amb el tràfic il·lícit de vehicles, material informàtic, targetes de crèdit, claus de diferents automòbils, un detector de bitllets i documents falsos, plaques de matrícula i un kit falsificador.

DIVERSOS PAÏSOS EUROPEUS

L'operació policial va començar el maig del 2016, quan els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement que un home de nacionalitat espanyola i origen tunisià havia sostret diversos vehicles d'alta gamma en diversos països europeus per fer-los arribar fins al continent africà.

Notícies relacionades

Davant la coincidència d'una altra investigació paral·lela respecte al mateix grup criminal per part de la Policia Nacional, es va crear un Equip Conjunt d'Investigació sota la supervisió de l'autoritat judicial.

Als detinguts se'ls imputen 20 delictes d'apropiació indeguda, 16 usurpacions d'estat civil, cinc falsedats documentals i blanqueig de capitals. Després de passar a disposició judicial, un d'ells ha entrat en presó provisional, mentre que la resta han quedat en llibertat amb càrrecs a l'espera de judici.