INVESTIGACIÓ POLICIAL

Cau una xarxa que portava cocaïna de Sud-amèrica camuflada en soles de sabates

La policia ha detingut 17 persones implicades en el tràfic de drogues a Madrid, Toledo i Segòvia

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha desarticulat una xarxa que utilitzava diferents mètodes per introduir a Espanya droga procedent de Sud-amèrica i ha intervingut dos laboratoris. En un d'ells intentaven extreure l'estupefaent que es trobava impregnat en les soles de prop de 200 parells de sabates.

En total, segons els investigadors, s'han detingut 17 persones a les províncies de MadridToledo i Segòvia, entre els quals hi ha els encarregats del subministrament de la cocaïna, "cuiners", responsables del seu transport i distribució i aquells que finançaven aquesta activitat il·legal.

A més, s'han practicat 14 registres en aquesta operació, en què els agents han pogut constatar que la xarxa utilitzava diferents mètodes per introduir la droga, com per exemple maletes carregades de cocaïna des de Colòmbia, correus humans des de Bolívia, paqueteria des del Brasil, enviaments camuflats per aire des de l'Equador o contenidors marítims procedents del Brasil.

L'operació va començar el gener passat després que les forces de seguretat decomissessin a l'aeroport del Prat (Barcelona) una maleta amb 18 quilos de cocaïna, que els arrestats pensaven recollir a l'arribar a l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas.

Aquest va ser el fil que van tirar els agents per detectar una organització d'individus de diferents nacionalitats que actuaven com a intermediaris entre representants de diferents organitzacions subministradores de cocaïna i persones amb capacitat per introduir la droga a Espanya.

LABORATORI A COSLADA

Els agents, a més, van descobrir un pis situat a la localitat madrilenya de Coslada que els implicats utilitzaven com a laboratori. Al desmantellar-lo van comprovar que els membres de la trama tractaven allà d'extreure cocaïna de l'interior de soles de sabates.

Notícies relacionades

Els investigadors han incautat dos quilos de cocaïna, gairebé 135 de substàncies de tall, tres escopetes, una arma curta i 1.100 cartutxos de munició. També han desmantellat una petita "cuina" que usaven per a l'adulteració de la droga a Getafe.

En l'operació, que continua oberta a l'espera de realitzar noves detencions, els agents de la Policia Nacional han comptant amb la col·laboració la DEA de Nairobi (Kenya), el DIRAN (Direcció d'Antinarcòtics) de la Policia Nacional de Colòmbia, la Policia Federal australiana i la Guàrdia Civil, i agents de Bolívia, l'Equador i de Vigilància Duanera.