ric en greixos saturats

Alcampo acabarà amb l'oli de palma en les seves marques blanques

Altres cadenes com Dia, Eroski i Mercadona també estarien sospesant l'opció

 

  / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts

El debat sobre l'oli de palma ha arribat als supermercats. Encara que per ara només una petita cadena de supermercats ecològics, Supersano, l'ha retirat totalment, altres grans companyies estan a punt de sumar-s'hi. El primer a fer-ho, en les seves marques blanques, podria ser Alcampo

La cadena de supermercats ecològics Supersano va ser la primera a fer el pas quan va decidir retirar de les seves prestatgeries els productes que contenien oli de palma. En total, "més de 100 referències, per considerar-les nocives per a la salut i per al medi ambient", tal com anuncien a la seva pàgina web. Ara, segons ha avançat 'El Confidencial', Alcampo ha decidit fer-se ressò de la polèmica i seguir els seus passos anunciant que també retirarà tots els productes de la seva marca pròpia que continguin aquest ingredient. 

Notícies relacionades

Aquesta cadena assegura que està treballant amb els seus proveïdors per "eliminar l'oli de palma" de les seves marques pròpies "en totes aquelles referències en què sigui tecnològicament possible". Altres marques com Dia, Eroski i Mercadona també estarien sospesant l'opció de substituir l'oli de palma i els greixos trans de tots els seus productes, sempre que sigui possible. 

El consum d'oli de palma s'ha disparat a Europa. Es tracta d'un dels pitjors greixos saturats, però està present en infinitat d'aliments. S'usa per donar una millor textura i sabor, encara que el seu alt consum provoca problemes cardíacs. L'organització de consumidors OCU recomana no abusar de l'oli de palma per tractar-se d'un producte "molt ric en greixos saturats".