El Parc Científic de Girona entra en fase de liquidació

Hisenda, el principal creditor, es nega a acceptar un xec de cinc milions de la Generalitat

La Universitat de Girona assegura que l'activitat del complex es mantindrà

 

 

2
Es llegeix en minuts

El Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG) ha entrat en fase de liquidació després que l'Estat hagi votat en contra a la junta de creditors d'aquest dijous de la firma del conveni per evitar-la, segons han informat fonts de la universitat.

L'advocada de l'Estat, en representació de l'Agència Tributària, ha votat en contra de la firma del conveni perquè el xec de cinc milions d'euros que la Generalitat va aportar aquest dimecres davant notari no té garanties de ser cobrat en efectiu.

La junta de creditors, que s'havia ajornat en tres ocasions, s'ha celebrat aquest dijous al Jutjat Mercantil de Girona, i davant d'aquesta situació el jutge ha aixecat la sessió i en els pròxims dies dictarà una interlocutòria acordant la liquidació del parc.

En roda de premsa, el rector de la UdG, Sergi Bonet, ha lamentat que després de dos anys i mig d'un esforç "molt important" per poder posar sobre la taula els 13,4 milions de l'anomenat privilegi general, indispensable per firmar el conveni, la situació no s'ha resolt.

Ha explicat que les úniques quantitats que l'Estat tenia per cobrar en efectiu eren els 3,4 milions de la UdG, els 2,4 de tresoreria del parc i els 2,5 milions que la UdG va consignar en un pagament extrapressupostari.

El rector ha afirmat que l'etapa de la liquidació s'ha d'afrontar "amb tota l'energia", mentre que el jutge de la sala mercantil Hugo Novales ha dit que després de no firmar-se el conveni no queda cap altra sortida que la liquidació.

La universitat ha afirmat que el parc ha intentat des que es va presentar el concurs de creditors el gener del 2015 poder reestructurar el deute, arribar a un acord que permetés superar la situació d'insolvència.

MÉS DE 1.300 TREBALLADORS

Ha explicat que s'han portat a terme intenses negociacions amb el Ministeri d'Hisenda -el principal creditor- i institucions catalanes perquè complissin els seus compromisos.

El Parc Científic ha implantat mesures de reestructuració i estalvi, que han permès que guanyés tresoreria i evitar que el deute s'incrementés.

Una vegada el jutge dicti la interlocutòria, s'obrirà previsiblement la fase de liquidació i el parc passarà a mans de l'administrador concursal, que marcarà les directrius a seguir, però la universitat ha dit que en cap cas l'activitat s'aturarà i els usuaris no es veuran perjudicats, qüestió que el rector de la UdG explicarà als usuaris aquest dijous a la tarda en una reunió.

Notícies relacionades

El complex compta amb 1.345 treballadors i un centenar d'empreses, entre les quals hi ha firmes de referència en aeronàutica, tecnologies de la informació i la comunicació, biotecnologia i el sector agroalimentari.

El subdelegat del Govern espanyol a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, ha assegurat que la voluntat de l'Administració central és continuar negociant i tancar un acord per saldar el deute. Ha negat qualsevol vinculació entre la negativa de l'Estat a firmar i el procés independentista.