AL RÈCORD GUINNESS

Johanna Quaas: l'àvia gimnasta que triomfa a la xarxa

La dona, de 91 anys, sorprèn el món per la seva habilitat

{johanna} {quaas} / {periodico}

1
Es llegeix en minuts

Johanna Quaas  té 91 anys i segons sembla és la gimnasta més gran del món. Va cobrar fama internacional el 2012, quan es va anunciar que entraria al Llibre Guinness dels Rècords com la gimnasta més veterana, cosa que va ser el 13 de setembre d'aquell any.

Notícies relacionades

Va ser als nou anys quan va competir per primera vegada. A causa de la segona guerra mundial, aquesta superàvia, que va néixer el 1925 a la localitat alemanya de Hohenmölsen, mai va poder participar als Jocs Olímpics, que van estar en recés des del 1936 fins al 1948. Al finalitzar la guerra es va dedicar a treballar en la seva especialitat, com a professora d'entrenadors i atletes d'alt rendiment, entre ells alguns olímpics com Barbara Dix-Stolz i Christel Felgner-Wunder. Vuit dècades després del seu debut, Quaas encara és capaç de fer equilibris i sostenir-se en l'aire.

Possiblement molts ja l'han vist, però per a altres, serà una verdadera sorpresa descobrir-la. Els diversos clips que circulen a Youtube així ho demostren. Té innombrables admiradors al voltant del món i fins i tot una pàgina de fans a Facebook.