LA GESTIÓ DE LA MOBILITAT

La Generalitat es marca l'objectiu d'assumir les infraestructures de Rodalies

El conseller Rull presenta les directrius del Pla de transports de viatgers per als pròxims quatre anys

El projecte preveu el desplegament de la xarxa de busos expres.cat i la consolidació del projecte T-Mobilitat

 

  / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Víctor Vargas Llamas
Víctor Vargas Llamas

Periodista

ver +

Després de posar data a les restriccions per als vehicles més contaminants a la Barcelona metropolitana, la Generalitat ha aprovat el pla de transport de viatgers de Catalunya 2020. Un projecte que centra els seus objectius en la reorganització de l’oferta de Rodalies, preveient l’assumpció de competències sobre la infraestructura, tot i les reiterades negatives del Ministeri de Foment.

Notícies relacionades

La iniciativa assumeix la prioritat de reduir la saturació ferroviària en hora punta, «millorant la comoditat, optimitzant el material mòbil» i augmentant l’eficiència amb serveis semidirectes en els trajectes amb més demanda. En l’àmbit ferroviari en què sí que té competències el Govern, els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), es preveu l’adquisició de 15 nous trens per al metro del Vallès que s’incorporaran a partir del 2019 després d’una inversió de 130 milions.

El pla contempla la culminació del servei de busos de la xarxa exprés.cat, amb actuacions que millorin la velocitat comercial, com «la priorització semafòrica i els carrils bus a la C-245, la C-31 i la B-23». Rull també va incidir en la importància de la T-Mobilitat, el projecte que integrarà tots els sistemes de transport públic català en un únic títol de viatge.