ASPIRANTS PER A 2.700 PLACES

Interior anul·la la prova d'ortografia de les oposicions per ser policia per la seva complexitat

Es tractava de corregir en vuit minuts quines paraules d'un llistat de 100 estaven ben escrites o no

polirecurso

polirecurso

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de l'Interior ha anul·lat la prova d'ortografia realitzada pels aspirants a ingressar en la Policia Nacional, donada la seva complexitat, ja que l'examen es componia de 100 paraules, entre elles algunes en desús com 'yuyo', 'champurrear' o 'diunvirato'.

La decisió s'ha adoptat arran de les queixes rebudes pels aspirants a ocupar una de les gairebé 2.700 places de l'escala bàsica de Policia que es van examinar el 14 de gener d'aquesta prova, que consistia a corregir en vuit minuts quines paraules d'un llistat de 100 estaven ben escrites i quines no.

Des de 'cascabel', 'claraboya' o 'biquini' fins a 'carriño', 'cián', 'aruñar', 'yuyo', 'champurrear' o 'diunvirato' són alguns dels termes que havien d'assenyalar com a correctes o no els examinats. Del total, 28 paraules eren incorrectes.

Notícies relacionades

El Sindicat Unificat de Policia (SUP), majoritari en el cos, va denunciar la prova perquè no avaluava "el nivell de competència dels alumnes" i perquè, segons informa a la seva pàgina web després de l'anul·lació d'aquesta, la selecció de paraules de l'examen incloïa termes que "mai s'utilitzen en la labor policial i són d'ús reservat a erudits".

Encara que ha sigut anul·lada i no tinguda en compte en el còmput de notes dels aspirants, el SUP ja ha demanat al director general de la Policia, Germán López Iglesias, que es depurin responsabilitats i es faci pública aquesta anul·lació, ja que el tribunal no ha dictat cap acord sobre la mateixa ni ha comunicat de forma oficial que aquesta prova ha quedat invalidada.