CONTRA LES TAXES

La UAB queda col·lapsada per protestes d'estudiants

Les rotondes d'accés a l'autopista AP-7 i les vies de FGC han quedat bloquejades

Els estudiants exigeixen una rebaixa en les taxes universitàries. / ACN / ÀLEX RECOLONS

Els estudiants exigeixen una rebaixa en les taxes universitàries.
foto 3181140
foto 3181139

/

1
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / CERDANYOLA DEL VALLÈS

Uns 200 membres del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) protagonitzen aquest matí una protesta al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que ha tallat els accessos al campus de Bellaterra (Cerdanyola del Vallès). El col·lectiu també ha interromput durant 15 minuts la circulació a les vies dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). És la primera jornada de vaga per exigir la rebaixa del 30% de les taxes universitàries.

El col·lectiu ha començat la protesta a les 7.00 hores a la plaça Cívica, on han trencat dues càmeres de seguretat i han bloquejat els accessos als FGC amb contenidors. Posteriorment han fet el mateix amb les rotondes d'accés a l'autopista AP-7, així com amb la connexió amb Sabadell i Cerdanyola.

Notícies relacionades

A les 7.45 han procedit a envair les vies dels FGC durant 15 minuts, fins que diversos furgons dels Mossos d’Esquadra han accedit a la zona i han optat per desconvocar la protesta. Els Mossos també s'han concentrat a les principals rotondes, on es preveu el manteniment del tall de les vies.      

El Sindicat d'Estudiants recorda que la mesura va ser aprovada pel Parlament i que la Generalitat i la Secretaria d'Universitats (SUD) "s'han negat" a aplicar-la. En aquest sentit, han acusat el secretari de la SUD de mantenir una "postura immobilista i amb zero voluntat política per avançar cap a la rebaixa". Anteriorment, el curs passat, els estudiants havien organitzat una marxa des de la UAB fins al Parlament. En un comunicat, asseguren que aquestes jornades de protesta volen aglutinar des de les diverses organitzacions estudiantils fins als rectors de les universitats públiques catalanes.