AQUEST DIMARTS

Amenaces al secretari d'Universitats: "Recorda que ets mortal"

Un grup de radicals van penjar a la UAB una pancarta d'Arcadi Navarro amb taques vermelles i el lema "passem a l'ofensiva"

c5mhplawaaa6yvi

c5mhplawaaa6yvi

1
Es llegeix en minuts

Un grup d'encaputxats van destrossar aquest dimarts mobiliari al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i van amenaçar el secretari d'universitats, Arcadi Navarro, amb un cartell amb la seva cara i la frase: "Recorda que ets mortal" (la frase que els esclaus que sostenien la corona de llorer dels generals victoriosos que entraven a Roma els xiuxiuejaven a l'orella per evitar que es creguessin déus.). L'acte s'emmarcava en una cercavila en defensa de la universitat pública organitzada per col·lectius d'estudiants. Una altra pintada anunciava “Passem a l’ofensiva”.

Notícies relacionades

La petició és que es rebaixin les taxes universitàries, que a Catalunya són de les més altes d'Espanya. La cita, no obstant, va acabar amb uns fets que encara no han sigut denunciats per l'equip de govern de la UAB. Des de la UAB han rebutjat les "amenaces i accions violentes totalment gratuïtes". En un comunicat, l'equip de govern ha defensat que dona suport a la reivindicació de la rebaixa de taxes universitàries, però ha dit que res legitima comportaments que un grup d'estudiants ha tingut al campus i ha qualificat d'"intolerable l'amenaça de mort a persones".

Així mateix, han remarcat que no hi ha raons per defensar la universitat pública fent destrosses, i ha afirmat que no accepta "la presència d'encaputxats al campus" perquè les persones defensen les seves posicions donant la cara.