A PONTEVEDRA

Un home fa volar el pis de la seva exparella a Redondela

L'agressor i la dona, tots dos morts, estaven en procés de separació i tenien tres fills

Els investigadors van trobar bombones de butà "amb les mangueres tallades" i restes de gasolina

Tot apunta a un possible nou cas de violència de gènere. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Una dona i la seva exparella van morir dilluns a la tarda per una explosió intencionada en una vivenda de la localitat pontevedresa de Redondela. Es tracta de María José M. G., de 50 anys, i Emilio, de 47 anys, que estaven en procés de separació. Segons sembla, l'home ja l'havia amenaçat anteriorment la dona, si bé no consten denúncies prèvies.

Els primers indicis apunten que es va produir una deflagració (i posterior incendi) intencionada, ja que es van localitzar bombones de butà "amb les mangueres tallades" i restes de gasolina.

Les mateixes fonts han assenyalat que, en el moment del succés, a la vivenda només hi havia les dues víctimes, Emilio, de 47 anys, i la seva exdona María José M.G., de 50 anys, els cossos carbonitzats dels quals van aparèixer junts.

No obstant, a la casa, de diverses plantes, hi viuen altres familiars, alguns dels quals van haver de ser atesos pels serveis sanitaris d'emergència a causa de l'estat d'ansietat. A més, els bombers van haver d'apuntalar part de la vivenda perquè un dels murs de càrrega va patir danys severs i hi havia riscos d'ensorrament.

TRES FILLS

La parella té tres fills i, en un primer moment, es va especular amb la possibilitat que el més petit pogués ser a la casa quan es va produir l'explosió. No obstant, es va confirmar posteriorment que es trobava amb els seus avis paterns.

Fins al lloc del succés es van desplaçar representants del govern local, encapçalats per l'alcalde, Javier Bas, així com el regidor de Seguretat de l'Ajuntament de Vigo (els bombers de la ciutat van haver d'intervenir en l'extinció del foc i en l' apuntalament de la vivenda, que va quedar en molt mal estat), Carlos López Font, i el delegat de la Xunta, Ignacio López-Chaves.

Notícies relacionades

El tinent d'alcalde de Redondela, Miguel Ángel Álvarez, va expressar la "consternació" del govern local davant el "tràgic succés", i va subratllar que tots els veïns estan "sorpresos" perquè el lloc dels fets, al Camiño Pousadoura, "és un barri tranquil".

Álvarez, que va subratllar que el govern local està "a disposició" de la família afectada, va confirmar que la parella que ha mort es trobava en procés de separació i que l'home, Emilio F.C., "estava amb freqüència pel barri", i era habitual veure'l arribant o sortint amb el seu fill de 8 anys.