Els investigadors descobreixen regals a l'extresorer de CDC i els negocis de Pujol jr

 

  / ACN / ROGER SEGURA

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’informe de la Guàrdia Civil del 'cas Adif' fa menció d’una sèrie de regals de Nadal (no s’especifica de quin tipus) remesos per l’empresa Corsan a directius d’Adif i a alts càrrecs d’empreses públiques de vivendes de diferents ajuntaments, com Getafe. Però a la llista també apareix el diputat del PP de l’Assemblea de Madrid, Coloman Trabado, i Andreu Viloca, extresorer de l’extinta CDC i imputat per un jutge del Vendrell pel denominat 'cas 3%'.

Notícies relacionades

En l’anàlisi dels agents també apareix un correu electrònic en què un alt càrrec de la constructora Corsan-Insolux fa menció d’un dinar que havia de tenir amb «Cullell», i en què es va parlar d’una obra. La Guàrdia Civil afirma que podria ser l’exconseller convergent Josep Maria Cullell. I al mateix 'e-mail' el directiu es refereix a un altre àpat amb «el nen (Jordi)», que els investigadors identifiquen com a Jordi Pujol Ferrusola.

NEGOCIS DEL FILL

Als ordinadors de Corsan s’han trobat correus sobre la intermediació del fill de l’expresident de la Generalitat en el projecte d’uns polígons industrials a Algèria (un 'lobby' del Ministeri d’Indústria d’aquest país va exigir una comissió del 3,5%) i altres negocis al Paraguai. El fiscal del cas Adif, Emilio Sánchez Ulled, sospita que el seu contingut al·ludeix a «algun tipus de comissions il·lícites a persones que poguessin influir en les autoritats públiques licitadores en diferents països», i va demanar que la jutge remetés aquests documents al jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata, que investiga els negocis de la família Pujol i la seva fortuna oculta a Andorra.