educació

Nervis i llàgrimes a l'institut

L'alumnat encaixa amb estupor la notícia que canvia la preparació de la selectivitat

Els centres tracten de motivar els estudiants i busquen sistemes per reorientar el que queda de curs

jcf7867

jcf7867 / JULIO CARBO

1
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / SABADELL

Quan falten només tres setmanes perquè els alumnes de segon de batxillerat facin la preinscripció per a la selectivitat, els canvis en el model han provocat un terratrèmol a les aules. Els estudiants s’han estat preparant des d’inicis de curs per a un examen que ara, amb el canvi de selecció d’assignatures, pot provocar que molts vegin més a prop el suspens que la universitat.

Instituts com Vallès, a Sabadell, van reunir ahir els estudiants per traslladar-los el que consideren una tràgica notícia. La preparació de les assignatures ha de ser ara diferent, a causa del canvi que obliga a examinar-se d’una matèria que fins a l’any passat era opcional i que permetia augmentar la nota.

A la sortida de la trobada, moltes llàgrimes i nerviosisme. Gran part dels alumnes pensen que hi ha poc temps, fins al juny, per canviar la seva preparació curricular i afrontar l’examen amb garanties. Els professors asseguren que se senten impotents, però tenen assumit que gran part dels seus pupils s’exposen al suspens. El que tenen clar és que la mitjana baixarà notòriament a Catalunya, on la notícia es va saber dimecres, mentre que en altres autonomies es van fer públics els canvis a principi de curs.

DESCENS DE LA MITJANA

Notícies relacionades

En un altre centre, l’Escola Pia de Sabadell, el director, Jordi Fontoba, va traslladar una sèrie d’indicacions al professorat amb la finalitat de motivar els estudiants davant aquesta galleda d’aigua freda.

«No és la primera vegada que Ensenyament fa marxa enrere davant l’aplicació de la LOMCE, tinc l’esperança que tot acabi sent un globus sonda, donat que aquesta situació atempta contra el principi d’igualtat d’oportunitats», assegura Fontoba.