CONFERÈNCIA POLÈMICA

La majoria del Parlament critica la xerrada en favor de la castedat gai

L'escriptor Philippe Ariño, catòlic homosexual, la impartirà aquest diumenge a la parròquia de Santa Anna

nnavarro22522426 an activist s silhouette is seen through a rainbow flag duri161028173543

nnavarro22522426 an activist s silhouette is seen through a rainbow flag duri161028173543 / SERGEI SUPINSKY

1
Es llegeix en minuts

Tots els grups del Parlament, excepte el PPC i alguns diputats del PDECat, han subscrit un manifest de suport al col·lectiu LGTBI davant la polèmica conferència de Philippe Ariño organitzada per l'arquebisbat de Barcelonaarquebisbat de Barcelona, en què defensarà que els homosexuals no han de tenir parella ni practicar sexe. 

La delegació de Joventut de l'arquebisbat ha convocat per diumenge, dia 12, una xerrada debat a la parròquia de Santa Anna de Barcelona amb Philippe Ariño, un homosexual catòlicPhilippe Ariño homosexual catòlic que pregona que els gais no han de tenir parella ni practicar sexe, i que l'homosexualitat és un "món de mentides". La Direcció General d'Igualtat de la Generalitat té previst enviar un dels seus tècnics a aquesta conferència per comprovar que el seu discurs no inciti a l'odi o la discriminació contra el col·lectiu LGTBI.

Davant aquesta polèmica conferència, els portaveus de Junts pel Sí, C's, el PSC, CSQEP i la CUP en la comissió d'Igualtat de les Persones han promogut un manifest de suport al col·lectiu LGTBI.

El text, recolzat per JxSí com a grup parlamentari, ha generat un debat al PDECat, formació que finalment també ha recolzat el manifest, encara que se n'han desmarcat a "títol personal" dos diputats convergents, Jordi Cuminal i Germà Gordó, segons fonts de la formació.

"DISCRIMINACIÓ"

El manifest, que els portaveus d'aquesta comissió han exhibit davant la premsa però no han registrat al Parlament, rebutja "qualsevol tipus de discriminació" contra un individu o col·lectiu per motius d'orientació sexual, de gènere, origen, situació social o religió.

En aquest context, insten els organitzadors de la xerrada a "evitar donar espai a plantejaments que atemptin contra el dret a la no-discriminació per raó de naixement, raça, sexe, identitat de gènere, orientació sexual, religió, opinió o qualsevol altra circumstància personal o social".

Notícies relacionades

A més, el manifest recorda que les administracions públiques han de garantir que les persones del col·lectiu LGTBI que pateixen o es troben en situació de risc de patir qualsevol tipus de violència o discriminació, han de rebre de "manera immediata una protecció integral, real i efectiva".

RESPOSTA D'E-CRISTIANS

Després de l'anunci del manifest, l'associació de catòlics conservadors E-Cristians ha censurat que el Parlament actuï "com una assemblea chavista". En un comunicat, E-Cristians es pregunta si "Catalunya no és país per als catòlics", i considera "un fet insòlit" que el Parlament hagi fet públic un manifest "que insta l'organització de la xerrada a evitar donar espai a plantejaments que atemptin contra el dret a la no-discriminació".