PRIMERA PLANA DE L'EDICIÓ IMPRESA

La portada d'EL PERIÓDICO del 4 de febrer del 2017

portada cat

portada cat

1
Es llegeix en minuts

La batalla contra el càncer no és només un problema de metges i científics. Malalts, cuidadors, familiars i voluntaris d'associacions d'ajuda participen en un combat diari contra un dels grans mals del nostre temps. EL PERIÓDICO se suma aquest 4 de febrer a aquesta lluita amb una edició especial que coincideix amb el Dia Mundial contra el Càncer, data instaurada l'any 2000.

Totes les seccions de l'edició d'avui del diari s'obren amb continguts relacionats amb la malaltia. Així, el nostre ‘Tema del dia’ està dedicat a la feina de les persones que cuiden diàriament els afectats i a les associacions d'ajuda mútua. També recull el testimoni d'esperança d'un personatge públic, l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz, que parla per primera vegada de la seva malaltia.

Altres declaracions en primera persona que apareixen en aquest número especial són les de la de l'expresidenta de Madrid Esperanza Aguirre, l'exconsellera Caterina Mieras i el futbolista Éric Abidal. Tots ells donen mostra de la valentia amb què han afrontat una delicada situació vital.

Juntament amb els de personatges coneguts, EL PERIÓDICO ha buscat els testimonis de persones anònimes que han viscut de prop el càncer i han donat exemples de superació. És el cas de María Núñez, mare d'un nen que va vèncer la malaltia.

Notícies relacionades

El músic Pau Donés i el periodista Antonio Franco expliquen com es van enfrontar a una malaltia que segueix tenint un nom maleït. Manel Esteller, un dels metges situats a l'avantguarda del combat contra el càncer, escriu un article sobre la complexitat de la lluita contra la malaltia. I es relaten casos com el de la presentadora de televisió Marta García González, que va fer el pas de presentar el seu programa sense perruca.

La versió impresa es pot visualitzar en PDF a la nostra hemeroteca digital. Aquest arxiu també recull tots els números d'EL PERIÓDICO editats des del seu naixement, el 26 d'octubre de 1978. El rotatiu es publica en doble versió, castellà i català, des del 28 d'octubre de 1997, una aposta editorial en què va ser pioner. El diari també va ser el primer mitjà d'Espanya amb presència a internetprimer mitjà d'Espanyainternet, amb un servei digital que va posar en marxa el 7 de novembre de 1994.