35 províncies en alerta

Tota la costa de Galícia, en risc per onatge i vent

Les províncies de Pontevedra i la Corunya són les més afectades al registrar més incidents

abertran37144063 gra473 mux a a coru a 02 02 2017 variso turistas graba170203101659 / Cabalar

abertran37144063 gra473  mux a  a coru a   02 02 2017   variso turistas graba170203101659
Tot el terç oest peninsular està en alerta taronja per pluja i vent.

/

1
Es llegeix en minuts

Un total de 35 províncies de la meitat nord peninsular estan aquest divendres en risc per precipitacions, pluja, vent, fenòmens costaners o nevades, segons avisa l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) que destaca que el risc per fenòmens costaners serà "extrem" (vermell) a tot el litoral gallec, on s'espera mar combinada de força 8, ocasionalment 9 a 10 durant la matinada del dia 3, cosa que significa onades de 10 metres d'altura i vents de fins a 140 quilòmetres per hora.

Caiguda d'arbres i branques en carreteres de la xarxa viària gallega destaquen com a incidències majoritàries de les 275 gestionades pel 112 Galícia entre les 18.00 hores de dijous i les 7.00 hores d'aquest divendres a causa del temporal de vent i pluja que afecta la comunitat. El temporal també ha provocat incidències en el trànsit ferroviari, que aquest matí està tallat entre Ourense i Vigo, informa Renfe a la seva pàgina web.

En concret, segons ha informat el 112 Galícia, arbres i branques a les carreteres, amb un total de 176 en aquest període, continua sent l'incident majoritari en aquest episodi de meteorologia adversa.

Entre les incidències registrades a Galícia s'inclouen 23 incidents per objectes diversos a les carreteres, 15 incidents relacionats amb els cables de llum a les carreteres i 13 esfondraments, entre altres.

Per províncies, el servei d'emergències ha indicat que Pontevedra ha comptabilitzat 125 incidents; seguida de 109 a la Corunya; 24 a Ourense; i 17 a Lugo.

LITORAL CANTÀBRIC

A més, el risc per fenòmens costaners és important (taronja) a tot el litoral cantàbric, mentre que l'avís és groc en diverses illes de l'arxipèlag canari.

Pel que fa al vent, tindrà amb avís taronja 18 províncies, i amb risc (groc), 13. Les que tindran avís de risc important, per vents de més de 100 quilòmetres, són les províncies gallegues i les de la serralada cantàbrica.

Notícies relacionades

L'AEMET preveu que aquest divendres hi hagi vent fort, amb ratxes molt fortes, al quadrant nord-oest peninsular, Pirineus i Sistemes Central i Ibèric, amb pluges localment fortes o persistents a l'extrem nord-oest peninsular i oest del Sistema Central, així com nevades en zones de muntanya de la meitat nord peninsular.

El dia estarà ennuvolat o tapat amb precipitacions en la meitat nord-oest peninsular, menys probables al litoral cantàbric oriental. Les precipitacions podran ser localment fortes o persistents i acompanyades d'alguna tempesta ocasional a l'extrem nord-oest peninsular i entorn de l'oest del Sistema Central.