MANIFESTACIÓ PEL CENTRE DE LA CIUTAT

Funeral amb 'selfies'

La marxa policial agafa per sorpresa els centenars de turistes que omplen el centre de Barcelona

img 7807

img 7807

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una mani diferent. En tots els sentits. Sense lemes, ni crits ni proclames. Només petards, la marxa fúnebre i l'estupefacció de centenars de turistes que cap a les set omplen el fals centre de Barcelona. Poques vegades es veu un ésser humà fent-se una 'selfie' al pas d'un taüt. Dispara un home voluminós carregat amb un parell de bosses. Somriu. 

Abans de partir des de la 'Universitat, José Martínez, militar de Terra retirat i membre de dues germandats, assegura que el que ha perdut prestigi no és la policia. "¡És Espanya!". Està molt enfadat amb la democràcia. No perquè no li agradi, sinó perquè "s'ha carregat al Exèrcit". Al costat seu, Eva Navarro, canària, neta, filla, germana i mare de militar. Va voler allistar-se, però els seus pares no li van deixar. Es va ficar en una altra guerra, el periodisme. Fa vuit anys que és a Barcelona. 

Notícies relacionades

En el recorregut per Pelai, els turistes treuen els seus telèfons i graven la protesta. Alguns pregunten de què va, però a la majoria tant els fa. No es registra cap incident. Ja ho ha dit amb tota la intenció un dels portaveus: "Nosaltres no trenquem aparadors ni cremem contenidors". Un cordó lateral de petos grocs s'ocupa que el riu segueixi el seu curs fins a Sant Jaume, on es trenca el dol.

MÉS URBANS QUE MOSSOS

Xiulets quan es deixa el fèretre al costat de la porta del Palau de la Generalitat. Xiulets quan es fa el mateix davant de l'ajuntament. Molt més sonors quan es tracta del consistori, cosa que permet endevinar que hi ha molts més agents de la Guàrdia Urbana que dels Mossos d'Esquadra.