ESTRENA TELEVISIVA

Expectació a les xarxes pel documental que denuncia les morts de Tarajal

'Desmuntant la impunitat a la frontera sud', dirigida pels autors de 'Ciutat morta', s'emet dissabte a la nit per El 33

dcaminal31469086 sociedad    captura de video donde se ve a efectivos de la p170113175835

dcaminal31469086 sociedad captura de video donde se ve a efectivos de la p170113175835

1
Es llegeix en minuts
Cristina Savall
Cristina Savall

Periodista

ver +

"Urgent. Passa-ho. Aquest vídeo ha d'arribar a tots els mòbils abans de demà (en referència a dissabte) a les 22.55". Aquest missatge està circulant com un coet per les xarxes socials i a través de whatsaps. L'objectiu és que milers d'usuaris sàpiguen que aquest dissabte El 33 programa a aquesta hora el documental 'Tarajal: Desmuntant la impunitat a la frontera sud', dirigit per Xavier Artigas i Xapo Ortega, autors de la controvertida pel·lícula 'Ciutat morta'. A aquest equip s'hi uneix Marc Serra, jurista de l'Observatori Drets Econòmics, Socials i culturals (DESC) i impulsor d'aquest projecte audiovisual.

Notícies relacionades

'Tarajal: Desmuntant la impunitat a la frontera sud' és un dard al cor del Govern del PP, especialment a l'exministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, a qui els autors del documental responsabilitzen de la mort de 15 immigrants a l'intentar el 6 de febrer del 2014 arribar nedant a aquesta platja ceutina enmig d'un gran desplegament policial. L'estrena televisiva coincideix amb la decisió de l'Audiència Provincial de Cadis, de reobrir la investigació després del recurs de tres oenagés que van recórrer el 2015 el sobreseïment provisional de la causa.

SOSPITES

La pel·lícula mostra el testimoni d'experts en el fenomen migratori, periodistes, juristes, portaveus policials, activistes i declaracions dels responsables del Ministeri de l'Interior, que es contraposen per construir un relat que evidencia les contradiccions i, sobretot, la sospita que no es tracta d'un simple cas de negligència policial, sinó que respon a una estratègia planificada en l'aplicació de les polítiques de control migratori.