El fred s'atrinxera a Catalunya

Les mínimes estaran sobradament per sota de zero a bona part de la comunitat almenys fins dilluns

icoy36724249 niebla frio170107195209

icoy36724249 niebla frio170107195209 / JOAN REVILLAS

1
Es llegeix en minuts

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) manté l'alerta per baixes temperatures per a tot Catalunya, mentre que el Servei Meteorològic català ha emès de cara a aquest diumenge un avís de temperatura mínima extrema, concretament, dirigit a les comarques de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Gironès i la Selva. Farà molt fred, almenys fins dilluns.

Les temperatures mínimes es mantindran en els nivells d'aquest dissabte, mentre que les màximes augmentaran entre un i dos graus a tot el territori. Les mínimes, en molts llocs, tornaran a caure a valors negatius, sobretot a les comarques de Girona i els Pirineus. A més, s'esperen gelades entre moderades i fortes a l'interior, i una mica més febles en alguns punts del litoral. L'avís de l'Aemet apunta a temperatures de -7 graus a la Seu d’Urgell; -6 graus a Viella; -5 a Tàrrega i Ripoll; -4 a Balaguer, Olot, Vic i Manresa; i -3 a Girona i Lleida.

MATÍ GLAÇAT

Notícies relacionades

El matí de dissabte ha sigut un dels més fred d'aquest hivern. El mapa d'estacions meteorològiques del Meteocat en el moment crític de la matinada (dos quarts de cinc i les cinc) assenyalava realitats meteorològiques d'aquest nivell: -8,5 graus a Das; -7,9 al Pont de Suert; -6,7 a la Seu d’Urgell; -6,6 a Organyà; -6,1 a Girona; -5,1 a Cardona; eren els llocs més freds de Catalunya en aquells moments. Si la predicció es compleix, el matí de diumenge portarà temperatures similars.

A la resta d'Espanya, l'alerta groga de l'Aemet s'estén a les comunitats de Castella i Lleó i Aragó, i a les províncies de Conca, Guadalajara i Madrid. En alguns punts de la península, la temperatura pot caure a -9 graus, ha avisat l'agència meteorològica.