DEL CEIP Federico García Lorca

Presó per a un professor acusat d'abusos en un col·legi de Majadahonda

L'home va ser arrestat aquest dilluns arran d'una denúncia

colegio-federico-garcia-lorca

colegio-federico-garcia-lorca

1
Es llegeix en minuts

Un jutge de Majadahonda ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per al professor d'un col·legi d'aquesta localitat madrilenya que va ser detingut dilluns passat acusat d'abusos sexuals. L'arrestat ha negat els fets que se li imputen.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), al docent se l'investiga per un delicte d'abusos sexuals a menors amb "prevalença", que és un agreujant per la seva figura de superioritat sobre els alumnes, encara que aquesta qualificació podrà variar quan avanci la instrucció.

L'acusat va negar ahir davant la titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Majadahonda, en funcions de guàrdia, els fets que se li imputen, però la magistrada va ordenar el seu ingrés a la presó madrilenya de Navalcarnero.

Es tracta d'un docent del col·legi públic d'educació Infantil i primària Federico García Lorca que va ser arrestat el dia 12 com a conseqüència d'una denúncia per abusos, ha confirmat la Comandància de la Guàrdia Civil de Madrid.

INVESTIGACIÓ OBERTA

La investigació continua oberta per determinar si hi ha més víctimes. Per la seva part, fonts de l'ajuntament de Majadahonda i de la Conselleria d'Educació han explicat que no existien denúncies anteriors contra aquest professor.

Des de la conselleria han confirmat que, seguint el protocol previst en casos d'aquest tipus, al professor se li ha obert un expedient i se l'ha suspès de feina i sou de forma cautelar. A més, ha enviat al col·legi un equip de suport psicològic i està en permanent contacte amb la direcció del centre educatiu.

Notícies relacionades

El centre, per la seva part, organitzarà una reunió amb els pares del curs al qual donava classe el professor ara detingut, per tranquil·litzar-los i donar-los tota la informació possible sobre el cas.

L'Ajuntament de Majadahonda també ha posat tots els seus mitjans a disposició del col·legi, que ha portat aquest cas amb "cautela".