OPERACIONS POLICIALS

Tres detinguts a Bilbao per extorsionar un home octogenari amb gravacions d'una cita sexual

A Barcelona, els Mossos capturen una cuidadora i la seva parella sentimental per robar a una dona de 83 anys

2
Es llegeix en minuts

Tres joves han sigut detinguts a Bilbao per extorsionar un home octogenari a qui van amenaçar amb gravacions d'una cita sexual amb un dels arrestats, segons ha informat l'Ertzaintza, que investiga si els detinguts són els autors de xantatges similars a Biscaia i Guipúscoa.

Els fets es remunten a mitjans de novembre quan un dels joves es va acostar a l'home en uns banys públics de Bilbao i li va oferir mantenir relacions sexuals. Després van concertar per telèfon una cita l'endemà al mateix lloc.

Aquell dia, quan l'home i el noi eren a l'interior del bany, van aparèixer dos joves més, que es van fer passar per germans del primer. Li van dir a la víctima que el noi era menor d'edat i li van exigir 250 euros a canvi de no denunciar-lo.

En jornades posteriors van anar exigint per telèfon a l'home quantitats cada vegada més elevades, fins a arribar als 12.000 euros.

Davant aquesta situació, la víctima va denunciar l'extorsió a l'Ertzaintza, que va detenir aquest divendres els tres suposats xantatgistes, que ja han passat a disposició judicial, quan es dirigien a una cita concertada amb l'home.

La policia basca segueix la investigació per determinar si els tres detinguts estan vinculats a altres xantatges similars que han tingut lloc recentment en altres localitats basques.

ARRESTADA LA CUIDADORA I LA SEVA PARELLA

D'altra bnada, els Mossos d'Esquadra han detingut una cuidadora i la seva parella sentimental com a presumptes autors de delictes de furt, estafa i revelació de secrets, al descobrir que haurien robat gairebé 5.000 euros i diverses joies a una dona de 83 anys a qui la detinguda cuidava.

La investigació va començar quan la víctima va alertar la policia que li havien desaparegut 100 euros i algunes joies i que sospitava d'algun dels seus cuidadors, segons informen els Mossos aquest dissabte en un comunicat.

Després de continuades sostraccions, la policia va identificar la persona que feia els moviments bancaris fraudulents des dels comptes de la dona i, a partir d'aquest primer sospitós, van arribar a la seva parella sentimental, que era una de les cuidadores de la víctima.

Notícies relacionades

Segons la Unitat d'Investigació de la Comissaria dels Mossos de Nou Barris, els detinguts van gastar una part dels diners en locals d'apostes esportives, i per comprar productes electrònics, que la policia ja ha requisat.

La detenció es va portar a terme dijous, quan els Mossos van recuperar part dels diners que els presumptes lladres van robar a la dona, que, segons la policia, podria no ser l'única víctima a qui els detinguts han robat.