DEBAT SOBRE LA REFORMA HORÀRIA

Meritxell Ruiz: "El problema són els horaris laborals"

La consellera d'Ensenyament advoca per aconseguir que els pares puguin estar a casa a les 18.00 o les 19.00 hores

1
Es llegeix en minuts

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha assegurat aquest dimarts sobre la proposició de llei de reforma horària, que proposa un horari escolar entre les 8 i les 16 hores, que "el problema no són els horaris escolars, són els horaris laborals".

En declaracions a TV-3, ha remarcat que "la gran dessincronització" és entre l'hora que els nens acaben l'escola, que ara és entre les 16 i les 17 hores, i l'hora en què els pares arriben a casa, que no és abans de les 20.00 hores.

Notícies relacionades

La consellera ha remarcat que el que "desentona" són els horaris laborals, per la qual cosa s'ha d'aconseguir que aquests s'avancin i que els pares puguin estar a casa a les 18 o les 19 hores.

Ruiz ha considerat que hi ha d'haver reforma horària per situar-se al nivell d'altres països ja que els horaris actuals són "irracionals"  "irracionals" perquè afecten la salut, fan que no es dormi les hores convenients --tant nens com adults--, no es fan horaris d'àpats adequats i no permeten participar en la vida comunitària.