PRESTA DECLARACIÓ

L'assassí de Pioz: "Creuen que tinc careta de tonto, però sóc mala persona"

"Em va decebre molt, el Patrick que vam conèixer al Brasil no té res a veure", va comentar Marcos Campos, el pare de família assassinat

 

  / EFE / PEPE ZAMORA

2
Es llegeix en minuts

Patrick Nogueira, l'autor confés del quàdruple assassinat dels seus oncles i cosins a Pioz que ha prestat declaració aquest dijous al Jutjat d'Instrucció número 1 de Guadalajara, va deixar de respondre als missatges de la seva família a Espanya a l'advertir-los que es considerava una mala persona.

"La gent creu que tinc careta de tonto, però sóc una persona dolenta i m'agrada ser dolent", va reconèixer aquest jove a la seva tia Janaina. El seu marit, Marcos Campos, va alertar la seva família al Brasil del canvi experimentat pel seu nebot en diversos missatges de veu de Whatsapp als quals  ha tingut accés la Cadena Cope.

Marcos Campos explica a la seva família, abans de morir, com el divendres 8 de juliol es va mudar a la casa de Pioz després de convidar Patrick a anar amb ells, encara que el jove va optar per quedar-se uns dies més a la vivenda de Torrejón de Ardoz (Madrid). Els àudios proven que els seus oncles es van preocupar pel seu nebot després de mudar-se al xalet de Guadalajara i que va ser aquest el que es va desentendre.

"Em va decebre molt, el Patrick que vam conèixer al Brasil no té res a veure", li explica Marcos als seus éssers estimats, als quals detalla les gestions que havia fet per convèncer el jove, que responia amb evasives a les invitacions. El seu oncle va anar a buscar-lo a la casa de Torrejón on vivia de lloguer, on li van dir que se n'havia anat a viure a un hotel.

"Jo li vaig trucar dilluns, dimarts... Tots els dies li vaig deixar missatges de veu per saber on estava, què havia passat... Per saber si venia amb nosaltres on estàvem vivint. Ell no em va contestar, com si estigués el telèfon apagat, bloquejat per no rebre les meves trucades. No sé per què. I fins avui no m'ha trucat ni m'ha enviat cap missatge", diu Marcos a la seva família a Joao Pessoa.

El pare de la família assassinada confiava que Patrick li acabaria trucant quan se li acabessin els diners que li enviaven els seus pares. "Com que ell està rebent diners està menjant. No necessita, és clar. No em busca. Quan estigui pelat vindrà, em buscarà per veure què passa", va assegurar.

NOVA DECLARACIÓ

Patrick Nogueira, segons la investigació de la Guàrdia Civil, va acabar contactant amb la seva família el 17 d'agost, el dia que va matar els seus oncles i cosins, mantenint un contacte des del xalet a Pioz amb un còmplice al Brasil, el seu amic Marvis Henriques Correia.

És per aquesta raó per la qual, segons han informat a Europa Press fonts de la investigació, aquest dijous Patrick Nogueira declara aquest dijous. Concretament, el jutge té previst interrogar-lo sobre les dades del telèfon mòbil amb què Nogueira s'hauria comunicat amb aquest presumpte còmplice del crim detingut al Brasil.

Notícies relacionades

Nogueira va intercanviar durant dues hores i mitja missatges per Whatsapp amb Marvis Henriques Correia. La comunicació es va establir el 17 d'agost a la tarda, mentre esperava l'arribada de Marcos Campos, a qui acabaria matant i esquarterant. Després va deixar les restes d'ell i la seva família a l'interior de bosses d'escombraries.

"Vaig pensar que em faria fàstic, sóc un malalt", va reconèixer el primer en un missatge quan ja havia assassinat Janaina i els dos nens de quatre i un anys, segons informa el canal G1 al Brasil. "Només estic esperant el quart integrant", va comentar amb Marvis, que va fer broma amb la situació: "M'imagino l'escena, arribant per matar".