LA GESTIÓ MEDIAMBIENTAL

La Generalitat retreu la seva conducta a les persones que no reciclen

Una nova campanya transcendeix la voluntat pedagògica i apel·la a la responsabilitat de l'adult en el medi ambient

Els espots s'emmarquen en l'estratègia de superar el 40% de reutilització de residus de Catalunya

Un dels vídeos de la campanya de foment del reciclatge que ha impulsat la Generalitat. / periodico

1
Es llegeix en minuts
VÍCTOR VARGAS LLAMAS / GAVÀ

Els anuncis d'impacte de la Direcció General de Trànsit per reduir la sinistralitat tindran continuïtat en clau mediambiental. Sense arribar al dramatisme de la DGT, però amb idèntica voluntat de tocar la fibra, la Generalitat s'ha marcat l'objectiu d'augmentar el percentatge de prop de 40% d'envasos que es reciclen a Catalunya, en el qual s'ha estancat en els últims anys.

El que hauria de ser un joc de nens és un preocupant llegat, tan senzill com triar el color del contenidor on acaben els residus, amenaça de comprometre la sostenibilitat per a les futures generacions. Per això el missatge per remoure consciències el pronunciïn nens, subjectes passius de l'avui, protagonistes del demà. Un missatge dirigit a tots els adults, que es podrà visualitzar en els quatre espots que a partir d'aquest divendres arribaran a totes les llars catalanes. En aquests, el to pedagògic que imperava fins ara, passa a millor vida. 

REACCIÓ

Notícies relacionades

A les consignes reduir, reutilitzar i reciclar se n'hi suma ara una nova 'r', la de "reaccionar", com ha incidit el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que ha assenyalat aquells sectors de la població que es desentenen de la responsabilitat de reciclar. "Està en joc el tipus de país que volem deixar als nostres fills", ha emfatitzat. Per això ha remarcat la necessitat d'abordar un "canvi de paradigma" en què el que fins ara es consideren residus passin a ser concebuts com a "recursos".

Un propòsit que optimitzi les condicions de l'entorn natural que quedarà per a futures generacions i, alhora, que aconsegueixi incrementar l'impacte de l'economia circular al PIB de Catalunya, que Rull ha xifrat en el 6% en l'actualitat. Per assumir aquests reptes, el Govern pretén seguir el traç marcat per la UE, que reclama als seus països que la taxa de reciclatge arribi al 50% el 2020 i al 70% 10 anys després.