Sarah, transsexual: "Els Testimonis han prohibit a la meva mare que visqui amb mi"

La víctima ha presentat a Salamanca la segona denúncia per assetjament contra l'organització religiosa

L'extestimoni creu que han pressionat la seva família perquè es quedi amb els diners que va estalviar prostituint-se

img 3664

img 3664

1
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

Sarah, una transsexual que, sent encara un home, va ser expulsada l’any 2000 per una congregació brasilera dels Testimonis de Jehovà després d’admetre que sentia atracció pels homes, ha presentat a Salamanca la segona denúncia per assetjament contra aquesta organització religiosa, després de la que va presentar Miguel García, segons ha pogut saber aquest diari. En una declaració a la comissaria de la Guàrdia Civil, demana la intervenció de la justícia espanyola per recuperar els diners que va enviar a la seva família del Brasil després de 8 anys treballant de prostituta a Itàlia i Espanya.

    

Va entrar en una xarxa de prostitució internacional que la va portar fins a Itàlia per pagar-se el canvi de sexe. Fa quatre anys, va aterrar a Espanya. Durant aquest període, en situació irregular, va enviar tots els diners que va estalviar a la seva mare. El pla era comprar una casa on viurien juntes. La seva mare havia sigut expulsada de la mateixa congregació que ella. La primera per adulteri el 1997 i la segona per immoralitat el 2000. Sarah va contactar amb la seva mare des d’Europa, van reprendre la seva relació i va posar la casa a nom de la progenitora.

 READMISSIÓ DE LA MARE

Notícies relacionades

   Els problemes van arribar després que la seva mare fos readmesa dins de la congregació. Sarah, que ja va ser repudiada pel seu pare quan la van fer fora del credo, es va espantar al saber del reingrés de la mare perquè es temia que els Testimonis tallarien el vincle regenerat.

    «Vaig notar que cada vegada trigava més a contestar els meus missatges», diu. Els seus temors es van confirmar. Aviat li va dir que «no havien de conviure juntes». Va deixar de dir-li Sarah i va tornar a utilitzar el seu «nom d’home» per referir-se a ella. La filla li va enviar publicacions que normalitzaven la transsexualitat, però la mare no va acceptar mai llegir-les. Sarah, desesperada, va contactar amb la congregació i els va demanar que permetessin a la seva mare relacionar-se amb ella. També ho han ignorat.  G. S.