ENQUESTA SOBRE EL NOU FENOMEN

El 'phubbing' causa dues de cada cinc ruptures de parella

Prestar més atenció al mòbil que a l'altra persona té un efecte demolidor en les relacions

 

  / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts

Fer ‘phubbing’ amb la parella, és a dir, prestar més atenció al mòbil que a ella causa estralls en les relacions. Dues de cada cinc parelles es trenquen per aquest motiu, segons una enquesta portada a terme per Sex Place entre 600 clients de diferents ciutats.

El concepte ‘phubbing’ ha nascut per descriure la situació d'hiperdependència amb el mòbil fins i tot quan s'està amb altres persones o parelles. El terme és el resultat de la fusió de dues paraules: ‘phone’ (telèfon) i ‘snubbing’ (desairar).  

Juntament amb el naixement d'aquest concepte, ha anat creixent un moviment cada vegada més nombrós en webs i xarxes socials que s'autodenomina ‘stop phubbing’.

Segons l'informe, el 46,3% dels enquestats van revelar haver sigut víctimes del ‘phubbing’ quan es trobaven amb la seva parella.

A LES XARXES

Guery Asenova, sexòloga responsable de l'enquesta de Sex Place, explica que aquest conflicte és reconegut socialment però no s'hi posa cap solució per resoldre'l. Està ben acceptat socialment.

Notícies relacionades

“Principalment les xarxes socials i els xats són els principals enemics d'aquestes relacions, ja que acaparen l'atenció dels dependents. Instagram i Snapchat estan al capdavant, seguits de Facebook i Twitter. D'altra banda, WhatsApp i els seus grups són l'últim enemic al qual s'enfronten les víctimes del ‘phubbing”, ha afirmat.

I és que com van reconèixer alguns dels enquestats, a la xarxa els usuaris poden editar les seves vides, les seves fotos, els seus comentaris i mostrar una cara que no és la real. Per això sol enganxar més i es dedica més temps a crear una careta que no és la real. Del que no s'adonen és que a la vegada estan perdent o erosionant la seva pròpia relació personal.

Temes:

Mòbils