Comín culmina la primera fase de la desprivatització sanitària promesa

Un total de 32 treballadors de la Clínica del Vallès s'han incorporat als hospitals del Parc Taulí i Consorci de Terrassa

1
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / SABADELL

La Conselleria de Salut ha culminat amb èxit el primer procés de desprivatització de serveis derivats en un centre privat. Concretament, es tracta de la Clínica del Vallès, que el 31 d'agost va finalitzar el contracte amb el Servei Català de la Salut (CatSalut) pel qual realitzava una activitat quirúrgica que li suposava uns beneficis anuals de 7,5 milions d'euros.

La fi del contracte ha suposat que els pacients que fins ara es traslladaven a la Clínica del Vallès ara tornaran a l'Hospital del Parc Taulí de Sabadell, d'on procedien, i al Consorci Sanitari de Terrassa.

NOUS SERVEIS

“Això ha permès que al Taulí s'hagi pogut obrir una nova unitat de malalts crònics amb 24 llits que fins ara estaven tancats, i portar a terme 15 sessions de quiròfan addicionals a la setmana a la tarda”, ha assenyalat el conseller de Salut, Antoni Comín, que aquest matí s'ha reunit amb els representants del comitè d'empresa de la Clínica del Vallès. De la mateixa manera, a Terrassa ha permès posar en marxa una unitat d'hospitalització amb 20 llits, a més de posar en marxa 8 sessions de quiròfan addicionals a la tarda.

Amb la càrrega de treball assumida, també s'han incorporat 32 treballadors de la Clínica del Vallès a les plantilles fixes dels dos hospitals. Amb tot això, Comín assegura que el bon resultat d'aquest primer procés permetrà portar a terme el segon, en aquest cas a l'Hospital General de Catalunya, a Sant Cugat del Vallès, abans de finals d'any.

COMPROMÍS DE MANDAT

Notícies relacionades

Aquest canvi forma part del compromís que l'actual titular de Salut va establir a l'incorporar-se al Govern. L'objectiu de Comín és promoure que tota l'assistència sanitària que reben els ciutadans de Catalunya sigui proporcionada per centres o bé propietat de la Generalitat, com són els de l'Institut Català de la Salut (ICS), o concertats, propietat d'institucions municipalistes o fundacions religioses sense ànim de lucre.

A la Clínica del Vallès i l'Hospital General de Catalunya seguiran, en els pròxims mesos, les clíniques Ponent i Girona, també de titularitat privada i amb ànim de lucre, que ara assumeixen activitat procedent del CatSalut i finançada amb fons públics.