Els clients abandonen l'últim dels hotels pirates de Lloret

Dos agents de la Policia Local s'han presentat a l'establiment per comprovar que s'estava desallotjant

L'operador turístic responsable dels clients assegura que ja ha aconseguit recol·locar la gran majoria dels turistes

cjane35443532 160909141028

cjane35443532 160909141028 / Joan Castro ICONNA

2
Es llegeix en minuts
Ferran Cosculluela
Ferran Cosculluela

Periodista

ver +

El termini donat per l'Ajuntament de Lloret per a la clausura de l'hotel Marina Sand està arribant a la seva fi i l'establiment s'està buidant a poc a poc, com si fos un rellotge de sorra. Aquest divendres al matí ja han sortit diversos grups de turistes italians i bosnians que acabaven avui les seves vacances, mentre que l'agència Worldtomeet treballa a marxes forçades per acabar de recol·locar els últims clients que encara no tenen un lloc on allotjar-se quan tanqui l'hotel.

“Estem treballant en això i avui tothom estarà recol·locat, però no és fàcil”, han explicat fonts de l'agència, que no ha precisat el nombre de clients per als quals encara no s'ha trobat un allotjament alternatiu. “El que és clar és que haurà de ser en altres localitats pròximes a Lloret però no en aquesta ciutat”, han insistit des de l'empresa. Altres fonts han xifrat en unes 10 habitacions les que encara estan pendents de recol·locar.

Poc després de les nou del matí, dos agents de la Policia Local de Lloret han entrat al Marina Sand per parlar amb els responsables i comprovar que l'hotel s'estava buidant. El termini donat per l'ajuntament acabava a les nou del matí, encara que fonts municipals han confirmat que s'ha ampliat fins a les 11 hores per donar més temps a l'agència.

DEVOLUCIÓ DELS DINERS

El Marina Sand és el quart hotel de la cadena dirigida per l'empresari José Luis Velasco Blanco que ha de tancar després de descobrir-se que els quatre establiments de Lloret tenien la llum punxada il·legalment. En el cas del Marina Sand, que és l'hotel més gran de la cadena, es dóna l'agreujant que a més de l'electricitat també estava il·legalment connectat a la xarxa de gas.

Notícies relacionades

Molts dels clients que han sortit aquest matí de l'hotel acabaven avui les seves vacances. Altres, com Manuela Muñoz i el seu marit, han hagut d'avançar la seva sortida. “Ens havíem de quedar fins diumenge, però avui ens han dit que ens en havíem d'anar i que ens tornarien els diners dels dos dies que falten”, han afirmat

Aquesta veïna de Badalona ha explicat que van arribar dijous de la setmana passada i que tenien reserva per a un dels dos hotels que van tancar primer (el Sun Village i el Mediterranean Sand). “Ens van dir que hi havien de fer unes obres o alguna cosa així i ens van portar a aquest hotel. I ara ens diuen que ens en hem d'anar, però no ens han deixat clar el motiu”, ha afegit.