Frau en els subministraments

Lloret dóna 24 hores per tancar dos hotels amb la llum punxada

Un dels establiments també estava connectat il·legalment a la xarxa de gas

L'ajuntament exigeix que es recol·loquin mig miler de clients afectats en 24 hores

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, parla sobre els hotels clausurats. / periodico

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, parla sobre els hotels clausurats.
Imatges de l’Hotel Savoy de Lloret de Mar, un dels establiments denunciats per connectar il·legalment amb la xarxa elèctrica. 

/

3
Es llegeix en minuts
Ferran Cosculluela
Ferran Cosculluela

Periodista

ver +

L'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) ha decretat aquest dijous el tancament de dos nous hotels pertanyent a la mateixa cadena que tenia quatre establiments amb el subministrament elèctric punxat il·legalment. Dos d'ells, el Sun Village i el Mediterranean Sand, ja van ser clausurats aquesta setmana quan es va detectar el frau i ara el consistori ordena el tancament dels altres dos. S'ha descobert que un d'ells, el Marina Sand, que és el més gran i que actualment té allotjats uns 500 turistes, a més de la llum també estava connectat il·legalment a la xarxa de gas, amb el perill que comporta aquest tipus de manipulacions.

L'ajuntament ha informat a través d'un comunicat que ha acordat el cessament immediat de l'activitat de l'hotel Savoy una vegada esgotat el termini de 48 hores que els van donar per resoldre les incidències detectades. Pel que fa a l'hotel Marina Sand, el consistori argumenta que ha pres la mateixa decisió després de tenir coneixement d'“incidències referents a subministraments de gas no legalitzats”.

Fonts de Gas Natural han confirmat a l'agència Efe que tècnics de la companyia van descobrir dimecres que aquest establiment tenia una connexió fraudulenta a la xarxa, per la qual cosa es va tallar el subministrament de gas per prevenció i seguretat.

DONAT DE BAIXA DES DEL MARÇ

Aquestes fonts han precisat que aquest hotel es va donar de baixa del subministrament de gas a la companyia distribuïdora el mes de març passat, i que actualment no disposa ni de contracte ni de comptadors, per la qual cosa Gas Natural està a disposició de l'Ajuntament de Lloret i dels propietaris de l'hotel per si l'establiment vol disposar d'una connexió de gas legal i amb totes les garanties de seguretat.

Una vegada informats i personats els tècnics municipals, es van contrastar aquestes incidències i es va elaborar un informe que, juntament amb les altres deficiències detectades els últims dies, han motivat el decret de cessament de l'activitat amb caràcter immediat. A més de tenir el gas i la llum punxats, els establiments de la cadena que dirigeix l'empresari José Luis Velasco Blanco feia mesos que no pagaven els impostos ni les taxes municipals.

El decret d'alcaldia, notificat aquest matí, concedeix, tenint en compte el gran nombre de persones allotjades en els dos hotels, un termini màxim de 24 hores per reallotjar els clients. La decisió presa pel govern municipal ha sigut comunicada als Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement de la Generalitat a Girona, que han mostrat el seu total suport a les mesures adoptades, segons el consistori.

CAMPANYA MUNICIPAL D'INSPECCIONS

L'alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha explicat que "sense garanties de seguretat, tant per als treballadors com per als clients, no hi ha qualitat turística. Aquestes males pràctiques són inadmissibles sempre -ha afegit- i en tot cas encara més en el marc del pla operatiu de reconversió turística en què estem immersos".

L'alcalde ha remarcat que l'ajuntament “exigirà als responsables dels establiments afectats que vetllin per ocasionar els mínims danys possibles als seus clients i treballadors".

A més, ha afegit: "no pressuposem que aquesta situació que ha afectat quatre hotels del mateix grup empresarial es pugui extrapolar a la resta d'establiments de la població. No obstant, el govern municipal ha decidit emprendre una campanya d'inspeccions en allotjaments hotelers per restablir la confiança malmesa arran d'aquests fets".

Notícies relacionades

En aquest sentit, els responsables municipals recorden que en anys anteriors s'han realitzat campanyes d'inspeccions en diferents activitats turístiques de Lloret i que el resultat, pel que fa al compliment de les normatives, ha sigut altament satisfactori.

L'Ajuntament de Lloret de Mar, donada la reiterada constatació d'incompliments i "mala praxi" d'aquest grup empresarial, ha decidit emprendre les accions legals procedents, "ja sigui per la via civil i/o penal, per garantir que no es produeix cap tipus d'impunitat a l'hora de perjudicar la marca turística de Lloret de Mar".