DENÚNCIA D'ENDESA

Descobert un quart hotel a Lloret amb la llum punxada

L'establiment, dels mateixos propietaris que els altres tres, allotjava uns 700 turistes

 

  / ACN / M. LÓPEZ

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Un quart hotel de Lloret de Mar, el Marina Sand (antic Selvamar), ha sigut denunciat per Endesa per frau al descobrir-se que també tenia trucat el subministrament elèctric i obtenia la llum connectant-se de manera il·legal a un centre de transformació que la companyia elèctrica té a la via pública.

Els propietaris de l'establiment són els mateixos que els tres hotels també denunciats per la companyia elèctrica al municipi: Sun Village, Savoy i Mediterranean Sand, que van haver de ser tancats al clausurar-se la instal·lació elèctrica.

L'hotel Sun Village va ser evacuat dijous passat de matinada per un incendi en un dipòsit de gasoil que va destapar que l'hotel tenia punxat el subministrament elèctric. Arran de l'incident, Endesa va iniciar una investigació sobre tota la cadena, que ha destapat la resta de casos i ha iniciat el procediment de denúncia per frau.

Tots els establiments tenien tallats el subministrament elèctric des de principis d'aquest any, per un impagament de factures que arribava als 150.000 euros, segons fonts de l'elèctrica. "És un tema de seguretat, per una connexió hi pot haver un incendi i morir gent", asseguren. La clausura de la instal·lació és, en aquests casos, immediata, afirmen, i l'ús de generadors només admet el subministrament durant unes hores.

TRES HOTELS SUSPESOS

Els clients afectats són al voltant de 700, que ocupaven les 240 habitacions del Marina Sun, segons declaracions del president del comitè d'empresa de l'hotel a l'agència ACN. Segons l'Ajuntament de Lloret, que ha suspès la llicència d'activitat dels tres primers hotels, s'estava aquest dimarts a l'espera que els tècnics determinessin si els clients es podien quedar al quart hotel o se n'havien de buscar un altre.

El grup empresarial Savoy va comprar diversos hotels a Lloret en els últims anys. El gener passat, al Marina Sun, ja van tenir una vaga general dels treballadors perquè no cobraven. Va ser en aquella època quan Endesa els va tallar la llum per impagament.

IMATGE TURÍSTICA

L'Ajuntament de Lloret ha fet públic aquest dimarts un comunicat en què "rebutja aquesta mala pràctica empresarial" i reclama que no es generalitzi a la resta d'empresaris hotelers ni es perjudiqui la imatge del municipi. El grup Savoy, afegeixen, ni tan sols pertany al gremi d'hotelers de la població.

Notícies relacionades

El consistori no eximeix Endesa, de qui afirma que "encara que la seva conducta estigui emparada per la legalitat, hauria d'haver valorat els danys que provoca als treballadors i als clients dels hotels afectats", inclosa la imatge turística de la població. 

Lloret viu aquest estiu el que qualifiquen de "bona temporada turística", amb ocupacions d'entre el 85% i el 90% als hotels de la població.