recerca d'una jove madrilenya

El misteri de Diana Quer

Deu dies després de la seva desaparició en un poble de Galícia, la Guàrdia Civil ha acceptat la participació de voluntaris per portar a terme una gran batuda

  / EFE / ÓSCAR CORRAL

 
La Guàrdia Civil: No podem donar cap informació sobre la investigació de Diana Quer.

/

3
Es llegeix en minuts

¿On és Diana Quer? Aquesta incògnita té mobilitzats familiars, veïns i forces de seguretat des del 22 d'agost, quan aquesta noia madrilenya de 18 anys va ser vista per última vegada a un quilòmetre de la vivenda on estiuejava, a la població corunyesa d'A Pobra do Caramiñal.

Es va esfumar de matinada, enmig d'un halo de misteri i versions contradictòries que encara no s'han aconseguit resoldre. El seu rastre es va perdre quan tornava de les festes locals i poc després que enviés inquietants missatges de WhatsApp a un amic de Madrid.

En els missatges li explicava que un individu l'estava seguint mentre la cridava pel carrer: "Morena, vine aquí", li deia. Aquest home (moreno, alt i amb un tatuatge) va ser posteriorment localitzat per la Guàrdia Civil gràcies a les revelacions d'altres noies que també van ser assetjades per ell.

SOSPITÓS DESCARTAT

Era un dels treballadors de les atraccions de les fires, però després d'interrogar-lo, juntament amb dos companys, els investigadors van descartar que tingués res a veure amb la desaparició de Diana.

En un principi es va dir que la noia no havia donat més senyals de vida des que va enviar aquells missatges, però més tard es va descobrir que va tornar a utilitzar el seu telèfon uns 45 minuts després, cap a les 3.30 de la matinada. A més, van aparèixer testimonis que van afirmar que l'havien vist unes hores més tard, i fins i tot un d'ells va assegurar que se la va trobar cap a les set del matí, però amb una roba diferent de la que portava a la nit.

Des de la seva desaparició, les batudes han sigut constants. Se l'ha buscat per terra, mar i aire, en unes operacions de recerca en què fins i tot ha participat la Infanteria de Marina i en què també s'han utilitzat gossos de rastreig.

CAS OBERT

De moment, els investigadors mantenen obertes diverses hipòtesis. Encara no és clar si es tracta d'una desaparició voluntària, si la noia ha pogut tenir algun accident, si pot estar retinguda contra la seva voluntat o que hagi sigut víctima d'un acte violent. El que sí que sembla descartat és que es tracti d'un segrest per motius econòmics.

El mòbil de Diana no s'ha trobat i la seva família ha confirmat que a la seva casa d'estiueig han localitzat el seu DNI i que en el moment de la seva desaparició tampoc portava targetes de crèdit. Totes aquestes dades fan sospitar als seus familiars que la seva marxa no ha sigut voluntària.

El pare de la noia, Juan Carlos Quer, que no estiuejava amb ella perquè està separat de la mare, ha reiterat en diverses ocasions que la seva filla no se n'ha anat de casa amb aquests arguments: "La situació emocional de la nena, els últims missatges en un to desenfadat, el fet que no ho comuniqués a les amistats més pròximes, que no tingui cobertura a nivell de documentació, de recursos econòmics i de roba".

DISCUSSIÓ FAMILIAR

Però la revelació que uns dies abans de la seva desaparició havia tingut una forta discussió amb la seva mare i la seva germana, durant la qual la noia havia amenaçat d'anar-se'n de casa, també donen pàbul a la possibilitat que la seva desaparició hagi sigut voluntària.

En el transcurs de les indagacions, la Guàrdia Civil ha pres declaració a Madrid a diverses persones de l'entorn de Diana, que viu a Pozuelo de Alarcón i estudia a Boadilla del Monte. Els investigadors també han revisat les càmeres de vigilància situades als carrers de sortida del poble amb l'objectiu de poder descobrir alguna dada més dels últims passos de la noia.

Notícies relacionades

Després de diversos dies rebutjant la col·laboració ciutadana, al final la policia ha acceptat la participació dels veïns per pentinar a fons tot el municipi. Els voluntaris han sigut convocats aquest dimecres a la nit a l'Ajuntament d'A Pobra per rebre instruccions de la Guàrdia Civil.

Fonts de l'Institut Armat han explicat que, de moment, les tasques de recerca no se centren a trobar un cadàver, sinó que el que tracten de trobar són indicis que puguin portar al parador de la noia. Una peça de roba, un objecte personal, un rastre de violència. Qualsevol cosa que ajudi a desvelar el misteri