CONTROVÈRSIA A VALMOJADO

El PACMA denuncia la crueltat de les curses de vedells d'un poble de Toledo

Els animalistes difonen un vídeo en què es lídia, s'estoqueja i es rematen cries de vaca sense deslletar

Cursa de vedells cruel a Valmojado. / PACMA

1
Es llegeix en minuts
Ferran Cosculluela
Ferran Cosculluela

Periodista

ver +

El Partit Animalista (PACMA), ha difós un vídeo en què mostren la tortura d'uns vedells fins a la seva mort en una plaça de toros Valmojado (Toledo), una pràctica que consisteix a torejar una cria de vaca d'entre 1 i 2 anys que encara no ha sigut deslletada de la seva mare. Unes imatges a les quals "estem tristament acostumats", han lamentat des de la formació política.

En la gravació, petits vedells, amb prou feines sense banyes, no més grans que un mastí, són lidiatspunxatsestoquejats rematats pels veïns de la localitat manxega de Valmojado, causant-los un "patiment atroç", han criticat els animalistes.

La difusió d'aquest vídeo a internet s'ha propagat per les xarxes socials i la seva divulgació ha arribat a tenir a Twitter més de 15.000 retuits i més de 10.000 'm'agrada' a Facebook en poques hores.

CONSCIENCIACIÓ

Segons la presidenta del partit, Silvia Barquero, dins de la tauromàquia aquest és un dels actes més cruels" que es poden fer a un animal. "A l'equip que hem hagut de muntar el vídeo ens ha fet mal el cor tractar aquestes imatges. Encara que estiguem acostumats a suportar aquest tipus d'actes, no hem pogut contenir les llàgrimes. No ho oblidarem mai", ha confessat.

Notícies relacionades

En aquesta línia, Barquero ha apuntat que, almenys, "la societat està cada vegada més conscienciada". "Hem constatat aquestes hores que cada vegada més la població rebutja qualsevol forma de maltractament als animals", ha rematat.

Des de PACMA han assegurat que es marquen com a objectiu acabar amb "aquestes plagues que enfosqueixen el nostre país" i s'han definit com l'"únic partit" que defensa els animals. Per això, el pròxim 10 de setembre han convocat una manifestació a Madrid, que serà "la marxa antitaurina més gran que s'hagi celebrat mai en aquest país", sota el lema 'Missió Abolició'.