Els alcaldes del Montsià promouen un manifest per defensar els toros

Condemnen les agressions a manifestants animalistes però insisteixen en els bous com a patrimoni cultural

Imatges de l’agressió de taurins a dos animalistes durant un correbou a Mas Barberans i testimoni de les dues agredides. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

El Consell d'Alcaldes del Montsià, juntament amb els portaveus dels diferents grups polítics que integren el ple del Consell Comarcal (ERC, CiU, PSC, ICV i PP) han impulsat un manifest en què lamenten les agressions a dues animalistes a Mas de Barberans i defensen les festes amb toros.

El manifest, que estendran a la veïna comarca del Baix Ebre, lamenta "molt sincerament" els fets de Mas de Barberans divendres passat, quan dos activistes d'AnimaNaturalis van ser agredides per quatre aficionats en una festa de bous.

"Condemnem qualsevol tipus de violència, vingui d'on vingui, i en qualsevol àmbit, ja sigui festiu, lúdic, social, cultural o esportiu", manifesten.

Notícies relacionades

Així mateix, afegeixen que "la festa dels toros forma part de les festes i tradicions dels pobles del Montsià, les quals s'organitzen amb estricta subjecció a la normativa de la llei 34/2010 de la Generalitat de Catalunya", i que la diversitat cultural d'un país "ens fa créixer com a societat i el respecte pels diferents posicionaments davant un fet concret ens reafirma com a societat democràtica i plural". A més, insten el Govern "a prendre les mesures adequades" en defensa de la festa "dintre d'un marc de respecte i convivència".

Igualment, els alcaldes han acordat no prendre mesures extraordinàries per evitar nous incidents, però sí que demanaran a les comissions taurines, amb les quals es mantindran reunions a cada poble, un esforç més gran per evitar que es tornin a produir situacions d'aquest tipus.