A CÀCERES

Un guàrdia civil fora de servei rescata 8 passatgers d'una embarcació en flames

L'home practicava piragüisme amb dos fills seus al pantà de Gabriel y Galán quan va ser testimoni del succés

2
Es llegeix en minuts

Un guàrdia civil destinat a Plasència (Càceres), que estava lliure de servei, va rescatar els passatgers d'una embarcació en flames al pantà de Gabriel y Galán, en què viatjaven vuit persones, entre elles un nen de tres mesos.

Els fets van passar el 18 d'agost al vespre, quan l'agent Miguel Ángel García Sánchez, de 48 anys, practicava piragüisme amb els seus dos fills als voltants de l'Anillo, a l'embassament de Gabriel y Galán, al terme municipal de Guijo de Granadilla (Càceres).

Els piragüistes van ser sorpresos per una forta explosió procedent d'una embarcació a motor, que es trobava a uns 150 metres d'ells, i van començar a sentir crits d'un nombrós grup de persones que hi havia al vaixell. El guàrdia civil, amb el seu fill petit, es van dirigir en la piragua cap a l'embarcació i a l'aproximar-s'hi van observar com a l'aigua hi havia diverses persones cridant i nombrosos objectes que havien sortit disparats per la deflagració.

EXPLOSIÓ

A l'embarcació hi havia una persona d'uns 70 anys, que intentava sufocar el foc i una altra amb un nen de tres mesos, que no s'atrevia a saltar a l'aigua amb ell. Després de col·locar la piragua en paral·lel amb l'embarcació, el guàrdia civil va agafar en braços el bebè i se'l va emportar fins a la riba, a uns 200 metres, on hi havia uns veïns d'Ahigal (Càceres) que hi havien anat alertats per l'explosió i que es van fer càrrec del bebè.

El guàrdia civil, ja amb el seu fill gran, va tornar cap al vaixell sinistrat a buscar una nena de dos anys i mig i un nen de quatre anys, els va portar a terra. Després van tornar per buscar la seva mare. Ja en un últim viatge van rescatar el pare del bebè de tres mesos, que tenia bastantes cremades, segons la mateixa font.

Mentre rescataven aquest últim, altres persones que van presenciar els fets van posar en marxa una embarcació lleugera tipus zòdiac amb la qual van ajudar a l'evacuació de les persones que quedaven a l'aigua. Posteriorment, van arribar al lloc dels fets dues ambulàncies que van evacuar els ferits fins a l'Hospital Virgen del Puerto de Plasència i una dotació de bombers.

A LA DERIVA

Al quedar la barca cremant a la deriva, va ser arrossegada pel corrent cap a la riba contrària, en direcció a les pinedes de Granadilla, zona d'alt valor ecològic. Davant la possibilitat que toqués terra, els bombers van optar per carregar a la zòdiac material d'extinció per intentar apagar-la o remolcar-la.

Notícies relacionades

A l'arribar a prop de la barca i no aconseguir apagar el foc la van remolcar, fins que va començar a enfonsar-se i va arrossegar cap al fons la zòdiac amb els seus ocupants, que van saltar a l'aigua. Com que als voltants no hi havia cap altra embarcació amb motor, el guàrdia civil i el seu fill van haver de tornar a agafar la piragua i van rescatar els dos bombers i un empleat del Anillo.

En total van ser rescatades cinc persones adultes, dos nens i un bebè de tres mesos. Actualment, quatre adults i un nen estan ingressats a l'Hospital Virgen de la Montaña de Càceres a l'espera de ser intervinguts per les cremades que han patit.