DANY MEDIAMBIENTAL

El detingut per l'incendi a Formentera declara que el tret de la bengala va ser "accidental"

L'acusat ha quedat en llibertat amb càrrecs aquest dilluns encara que els investigadors dubten de la seva versió

El foc va cremar gairebé una hectàrea de l'espai protegit de l'illot de s'Espalmador

1471162979 331088 1471163264 noticia normal

1471162979 331088 1471163264 noticia normal
incendio-islote-sespalmador-9 g

/

1
Es llegeix en minuts

El tripulant d'una embarcació, detingut en relació amb l'incendi de l'illot de s’Espalmador de Formenteraillot de s’EspalmadorFormentera, ha al·legat que la bengala que va ocasionar el foc es va disparar de manera fortuïta i ha sigut posat en llibertat amb càrrecs aquest dilluns. 

Santiago Pinsach, l'acusat, en la seva compareixença judicial, que va tenir lloc davant el jutge d'Instrucció número 4 d'Eivissa, ja va assenyalar que el que havia passat va ser un "fet accidental".

La Guàrdia Civil va detenir Pinsach, de 43 anys i nacionalitat italiana, dissabte a la nit per un delicte d'incendi en una zona protegida pel llançament d'una bengala d'emergència des d'un iot fondejat a prop de s’Espalmador.

ACCIDENT DURANT UN CURS DE SEGURETAT

El magistrat ha deixat en llibertat amb càrrecs l'acusat aquest dilluns i també ha reclamat la compareixença del capità de l'embarcació 'Ruah' per acabar d'aclarir els fets. Així mateix, ha decretat l'embargament del vaixell des d'on es va disparar la bengala.

El capità de l'embarcació va testificar davant la Guàrdia Civil que en el moment en què es va disparar la bengala s'estava impartint un curs de seguretat a bord. No obstant, els investigadors dubten d'aquesta versió ja que el curs s'hauria d'haver fet el primer dia de navegació i no el segon.

A més, es dóna la circumstància que en el moment en què, suposadament, s'estava impartint el curs només hi havia a bord dues de les vuit persones que ocupaven el vaixell, de bandera eslovena, entre ells el detingut.

GAIREBÉ UNA HECTÀREA CONSUMIDA

Notícies relacionades

L'incendi va començar dissabte a la nit i els esforços dels equips d'extinció van aconseguir que es donés per controlat al llarg del matí de diumenge i per extingit a les 17.30 hores d'aquella tarda. El foc ha cremat 0,98 hectàrees de l'illot protegit i d'alt valor ecològic per a l'arxipèlag Balear.

En les tasques d'extinció hi van participar l'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat), Salvament Marítim, Guàrdia Civil, Bombers d'Eivissa i Formentera i també Protecció Civil.

Temes:

Balears Incendis