Una bengala llançada des d'un iot causa un incendi a Formentera

El capità d'una embarcació ha sigut detingut pel foc a l'illot protegit de s'Espalmador

cp0cmyvwgaad0k0

cp0cmyvwgaad0k0
incendio-islote-sespalmador-9 g

/

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / PALMA

Gairebé una hectàrea de savinar ha quedat calcinada a resultes de l’incendi que es va declarar dissabte a la nit a l’illot protegit de s’Espalmador de Formentera, i que es va originar, segons sembla, pel llançament d’una bengala des d’un iot.

Per lluitar contra les flames que van afectar aquest illot de dos quilòmetres quadrats, de gran valor ecològic, s’hi va desplaçar personal contra incendis i voluntaris des de Formentera i Eivissa, que van aconseguir controlar el foc al voltant de les 2.45 hores d’ahir.

Segons fonts de la investigació,  el capità d’una embarcació va ser detingut després que s’hagués llançat una bengala des del seu vaixell, fondejat en aigües pròximes a l’illot de s’Espalmador.

TREVA A GALÍCIA

Les muntanyes gallegues, mentrestant, van començar a recuperar a poc a poc la normalitat després d’una setmana nefasta en què s’han cremat unes 7.000 hectàrees. Només tres incendis d’escassa importància seguien ahir actius, dos a la província d’Ourense i un a la de Lugo.

L’onada de focs, més de 200 en només quatre dies, va despertar per un moment el fantasma de l’estiu del 2006, el més negre que es recorda a Galícia. 86.000 hectàrees de bosc van quedar llavors convertides en cendra. Afortunadament, les flames van aturar la seva envestida sense acostar-se a aquella xifra, tot i que en moltes zones de Galícia tant els membres dels equips d’extinció d’incendis com moltes persones a títol particular seguien ahir treballant per apagar les últimes brases i refredar les zones calcinades.

Notícies relacionades

El municipi pontevedrès d’Arbo ha sigut el més afectat, amb gairebé 1.600 hectàrees arrasades. El foc també s’ha acarnissat amb algunes zones de la península corunyesa del Barbanza, entre les ries d’Arousa i de Muros i Noia, on les flames han destruït al voltant de 1.000 hectàrees a Porto do Son, 1.000 més al municipi de Santiago de Compostel·la, i gairebé 450 a Cualedro (Ourense).

Dissabte passat va ingressar a la presó una veïna de la població de Cerceda (la Corunya) a qui s’atribueixen 15 d’aquests incendis i set més en grau de temptativa.

Temes:

Balears Incendis