Barcelona usa per a un vídeo promocional una parella multada reiteradament per ballar tangos al carrer

La Guàrdia Urbana els ha requisat l'amplificador que utilitzen en vuit ocasions

  / AJUNTAMENT DE BARCELONA

 
Anunci de Barcelona Turisme

/

1
Es llegeix en minuts
NANDO CRUZ / BARCELONA

Pablo Bravo i Begoña Martínez es van conèixer fa cinc anys en unes classes de tango. Ell havia arribat a Barcelona des de Xile. Ella, des de Galícia. Fa tres anys van començar a ballar per terrasses del barri gòtic i del Born. Però "no com una forma fàcil de treball cultural", aclareix Bravo, sinó entenent que "la cultura i l'art han de ser de lliure accés a la societat".

Qualifiquen la seva relació amb la Guàrdia Urbana de "fustigament permanent". Com que ells no toquen instruments, els requisen l'amplificador que reprodueix els tangos. En tres anys ja els n'han decomissat vuit. Una vegada, denuncien, l'agent els va treure fins i tot els diners que havien recaptat aquell dia. Els han multat tantes vegades que ja han perdut el compte.

VÍDEO PROMOCIONAL

Notícies relacionades

Aquest any han sortit menys a ballar al carrer, però un dia, treballant a la plaça del Pí, van veure com els filmaven amb un equip professional. La parella va demanar explicacions i diners, en cas que utilitzessin les imatges. "Ens van argumentar que el seu pressupost era baix i que només ens podien donar 50 euros", recorda Bravo. Setmanes després van descobrir indignats que aquelles imatges formaven part d'un vídeo promocional de l'ajuntament per atraure el turisme.

"És una paradoxa i una contradicció inacceptable", esclata Bravo. "Per un costat exploten la imatge d'una ciutat rica en art i cultura als carrers i per l'altre, dia a dia empaiten i fustiguen els artistes de carrer". Ell també alerta de la deriva de Barcelona en pro de "la privatització de l'espai públic i el control del ciutadà".