ALERTA DEL METEOCAT

Les pluges deixen més de 70 litres a Anglès i 48 a Puigcerdà

El front de precipitacions s'instal·larà durant el matí de dimecres sobre el litoral mediterrani

Foto d’arxiu d’una forta pluja a la plaça de Catalunya, Barcelona.

Foto d’arxiu d’una forta pluja a la plaça de Catalunya, Barcelona. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) manté per a aquest dimecres un avís per pluges, que afectaran sobretot les comarques del litoral. El front, procedent del nord, es mantindrà actiu, en principi, fins al migdia. Aquest dimarts, ha descarregat amb força sobre el Pirineu i la Catalunya central, i ha sigut especialment intens a l'àrea de Girona.

A Anglès (Selva), s'han recollit més de 70 litres d'aigua -41 dels quals en només mitja hora-, mentre que a Puigcerdà (Cerdanya) han sumat 48, segons dades disponibles a la web del Meteocat. A Olot i a la Vall d'en Bas (Garrotxa), a Banyoles (Pla de l'Estany) i a Monells (Baix Empordà) s'han acumulat, fins a les vuit del vespre, entre 25 i 30 litres per metre quadrat.

Les tempestes d'aquest dimarts a les comarques de Girona han deixat 80 trucades al telèfon d'emergències 112 i 50 serveis dels Bombers de la Generalitat, però cap de gravetat. La majoria de les intervencions dels bombers han sigut per inundacions de baixos, principalment a Girona ciutat però també en localitats pròximes.    

Notícies relacionades

Protecció Civil manté activat el pla Inuncat i demana molta precaució en els desplaçaments i activitats a l'aire lliure per la pluja que pot afectar gran part de Catalunya.

La predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) també apunta que les Canàries, el centre d'Extremadura i Andalusia occidental estaran en alerta groga davant la previsió d'altes temperatures a la zona, per la qual cosa es mantindrà l'alerta per perill d'incendis. El risc també s'activarà en el tram sud de la província de la Corunya, on bufaran fortes ràfegues de vent.

Temes:

Pluges Banyoles