L'OCU adverteix pares i educadors dels riscos de Pokémon Go

Recorda que l'aplicació consumeix dades i bateria del mòbil i que també pot ser la causa d'accidents

dcaminal34669339 the augmented reality mobile game  pokemon go  by nintendo i160712092642

dcaminal34669339 the augmented reality mobile game pokemon go by nintendo i160712092642 / SAM MIRCOVICH

1
Es llegeix en minuts

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha advertit aquest dijous pares i educadors dels "riscos" de Pokémon Go, el nou videojoc per a telèfons intel·ligents que s'ha convertit en el més exitós de la història dels Estats Units, amb uns 21 milions d'usuaris actius diaris en 24 hores.

A Espanya, oficialment l'aplicació encara no està disponible encara que probablement ho estarà en els pròxims dies. Es tracta del joc de moda i està destinat a totes les edats, encara que està tenint especial atractiu entre els més petits.

COMPTE AMB ELS VIRUS

L'aplicació funciona utilitzant la geolocalització i la realitat augmentada i per això des de l'OCU s'avisen els consumidors, i en especial pares i educadors, dels possibles riscos del joc i com evitar-los.

En un comunicat, i en primer terme, l'organització aconsella no descarregar l'aplicació fins que no estigui disponible oficialment a través de Nintendo, ja que pot generar problemes o virus. I el primer consell que fa als pares és que vigilin els menors quan surtin a jugar amb aquest joc al carrer perquè utilitza la geolocalització per poder jugar i podria comportar alguns riscos.

Compte, a més, amb les pròximes factures del mòbil, perquè "l'aplicació consumeix les dades i la bateria a gran velocitat, cosa que pot comportar sorpreses".

MICROPAGAMENTS I CONSUMS

Atenció també als micropagaments perquè, segons l'OCU, a mesura que s'avança en el joc és necessari fer pagaments a través d'App Purchase, una cosa que també passa amb altres jocs, com Candy Crush. "És necessari controlar aquestes despeses addicionals per no trobar-nos amb factures excessives", segons l'entitat.

Notícies relacionades

Però a més, l'OCU també destaca els riscos que pot suposar per a la integritat física de les persones. "Estar constantment pendent de la pantalla del telèfon a la vegada que caminem i explorem el carrer pot portar a oblidar-nos de cotxes, semàfors i altres perills que poden derivar en accidents, com ja ha passat en altres països".

Altres factors que convé conèixer és com pot afectar l'accés de Gmail per part de l'aplicació i, naturalment, tenir en compte que, com amb qualsevol joc o tecnologia, és important limitar el nombre d'hores al dia que se li dedica perquè pot produir addició.