DOL EN EL MÓN TAURÍ

Mor el torero Víctor Barrio al patir una agafada a la fira de Terol

El torero segovià, de 29 anys, estava torejant el seu tercer toro de la tarda quan ha resultat ferit al pit

1
Es llegeix en minuts

La fira de Terol es va tenyir de dol dissabte a la tarda després de la mort del jove torero Víctor Barrio, agafat pel tercer toro de la ramaderia de Los Maños, que li va clavar la banya pel costat dret, li va tocar el cor i li va causar la mort gairebé a l'acte.

L'espasa segovià, de 29 anys, estava immers en el toreig de muleta a aquell primer toro del seu lot, quan l'animal se li va tirar sobre el cos, el va tombar i, una vegada a terra, va tornar a envestir-lo contra la sorra.

Immediatament va ser conduït a la infermeria de la plaça, on va entrar pràcticament sense vida. Minuts després, se certificava la seva defunció.

DESCONSOL

La notícia va córrer com la pólvora; les places, esborronades, no donaven crèdit al que transcendia des del carreró de la plaça de Terol, on van abundar les llàgrimes i les abraçades entre els membres de la quadrilla del jove Barrio i els altres companys de toreig que estaven amb ell.

Especialment significatiu va ser el plor desconsolat de Morenito de Aranda, recolzat sobre les taules del carreró.

Tant va transcendir el succés que el director de lídia, Curro Díaz, que s'havia fet càrrec del toro que va matar Barrio, es trobava en aquell moment en la faena al quart toro, va fer un gest a la presidència perquè finalment se suspengués la festa.

Notícies relacionades

El mateix Curro Díaz havia estat magnífic amb el primer toro de la celebració, igual que Barrio fins al moment tràgic. Morenito de Aranda poc va poder fer amb el seu toro, brut i sense classe, amb què va ser silenciat. Tant Díaz com Morenito van passar moments després a la suspensió a la infermeria, juntament amb les quadrilles, després d'això van tornar a sortir entre llàgrimes i sanglots; la tragèdia s'havia tornat a apoderar d'una plaça de toros espanyola després de 25 anys.

La mort de Víctor Barrio és la primera ocorreguda a Espanya des de començament de segle. Les morts dels toreros Francisco Rivera "Paquirri" (Pozoblanco, Còrdova, 1984) i José Cubero "Yiyo" (Colmenar Viejo, Madrid, 1985), així com les dels banderillers "Manolo Montoliú" i Ramón Soto Vargas (totes dues el 1992), van ser les últimes morts en arenes espanyoles.

GRA317. TERUEL, 09/07/2016.- El torero segoviano de 29 años Víctor Barrio (d) ha fallecido esta tarde en la plaza de toros de Teruel, en la Feria del Ángel, tras sufrir una grave cogida en el tercer toro de la tarde. EFE/Antonio García

GRA317. TERUEL, 09/07/2016.- El torero segoviano de 29 años Víctor Barrio (d) ha fallecido esta tarde en la plaza de toros de Teruel, en la Feria del Ángel, tras sufrir una grave cogida en el tercer toro de la tarde. EFE/Antonio García / EFE / ANTONIO GARCÍA