La millor estudiant de Catalunya: "Amb el judo m'oblido de tot"

Patrícia Torres, la jove de Tarragona que ha tret la nota més alta en la selectivitat, vol ser química forense

jjubierre34515017 tarragona tarragones 30 06 2016 notas selectividad mejo160630141010 / JOAN REVILLAS

jjubierre34515017 tarragona  tarragones   30 06 2016  notas selectividad  mejo160630141010
Patricia Torres, millor nota de selectivitat de Catalunya

/

1
Es llegeix en minuts
ESTHER CELMA / TARRAGONA

Notes de tall 2016

Patrícia Torres Ravés, la noia de 17 anys de Tarragona que ha tret la millor nota de la selectivitat a Catalunya, sembla treta d'un manual antiestrès: cinturó negre de judo amb diversos ors, esportista, intèrpret de violí, lectora voraç, fan de les sèries -sobretot, les d'investigació criminal i d'intriga- i millor nota, amb un imponent 9,8.

El truc, diu Torres, és “organitzar-se ”, disfrutar al màxim del poc temps lliure que deixa una agenda plena d'activitats i dormir tot el que es pugui.

A sisè de primària va descobrir la carrera de Bioquímica per casualitat i va tenir clar què volia ser de gran. "Sempre m'han agradat molt les ciències". També sèries com 'CSI' o 'Mentes criminales' han decantat la seva vocació. "M'encanta la investigació, l'esport, la policia..., per això vull ser química forense", explica.

Es matricularà en un doble grau de Bioquímica i Biotecnologia a la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona. Les places, molt escasses, són molt cobejades i encara que ella la té assegurada, diu que passa igualment nervis: "M'agradaria que poguessin entrar alguns amics que també volen estudiar això".

ESPORTISTA

Torres viu al barri de Sant Pere i Sant Pau, on també hi ha el Campus Sescelades de la URV. Ho tindrà més fàcil per anar a classe. Per cursar el batxillerat científic a l'institut Pons d'Icart, al centre de la ciutat, l'acompanyaven els seus pares i tornava en autobús.

Al barri, cada dia practica judo al club Vital Esport i, des de primer d'ESO, va a competicions. Al seu palmarès hi consten dos ors en el Campionat d'Espanya i un bronze en el d'Europa. Les arts marcials, confirma Torres, ajuden a concentrar-se i a asserenar la ment. En el seu cas, a més, a escampar-se. "Amb l'esport t'oblides de tot", assegura.

Notícies relacionades

"Tots els caps de setmana estudio una estona, perquè cada dia entre setmana no ho faig, però sempre vaig al dia", diu. Li sap greu haver abandonat els estudis de violí, un instrument que toca des de petita, perquè "al final sí que s'ha de sacrificar alguna cosa".

Al que no renuncia és a evadir-se amb el món dels seus llibres preferits. 'Els pilars de la terra', de Ken Follet, és el seu favorit absolut. "Procuro rellegir-lo cada any", afirma. També treu temps d'on sigui per ajudar la seva germana Natalia, de 14 anys. "Amb els deures o per al que em necessiti", conclou.